E.P.

June Miller & Teddy Killerz - Rock 'n' Roll / Wildlife

June Miller

June Miller & Teddy Killerz - Rock 'n' Roll / Wildlife

8
Releasedatum: 
22/01/2016
 
June Miller en Teddy Killerz hebben het nieuwe jaar ingezet met een collab. Door hun krachten te bundelen krijgen we een extra pittige nieuwe release op het legendarische RAM Records; deze Rock 'n' Roll / Wildlife EP.
 
We kennen niet veel nummers die de naam van een EP zo eer aandoen dan a-kant Rock 'n' Roll. Het eerste nummer dat het Nederlandse duo June Miller samen met Russisch trio Teddy Killerz uit de mouw schudde rockt van begin tot eind. Daarbij zijn duidelijk de hardcore- en metalachtergrond van June Miller te horen.
 
Het nummer mixt genadeloos heavy metal-riffs met new skool neuro-sounds. Zo geeft de intro een half-step introductie into rock & roll, aangevuld met de typerende rolls & fills die we van beide acts gewoon zijn. Eens dat erop zit, gaat het nummer genadeloos over in volle drum 'n' bass-snelheid met harde mid-range stabs & verpletterende bass-sounds. Een typische introplaat die de volgende jaren in menig dj-bag te vinden zal zijn!
 
De b-kant gooit het over een volledig andere boeg. Een jump-uptrack met pakken neuro funk-attitude en meer dan puik geproducet! Wildlife geeft aanvankelijk een zenuwachtige indruk met dierlijke stabs en met duwende rises. Hierdoor zal de track volgens ons heel wat aanhang hebben bij zowel neuro- als jump up-dj's.
 

2016 begint alvast mooi voor zowel RAM, June Miller én Teddy Killerz. We kijken alvast uit naar meer!

Artiesten in dit artikel