Album

Khruangbin - Con Todo El Mundo

Khruangbin
9

Khruangbin - Con Todo El Mundo

9
Releasedatum: 
26/01/2018

In 2015 releasete het Amerikaanse trio Khruangbin zijn eerste album, The Universe Smiles Upon You. Noem ons gerust enggeestig, maar wij waren ietwat verbaasd toen wij hoorden dat hun zwoele, wereldse muziek allemaal opgenomen wordt in het diepe Texas. Een staat die wij niet meteen associëren met multiculturaliteit.

Hun debuutalbum bleek een schot in de roos te zijn en wij keken dan ook behoorlijk uit naar de langverwachte release van hun tweede album, Con Todo El Mundo.

Terecht zo blijkt, want Con Todo El Mundo, dat uitkwam op het prestigieuze Late Night Tales, is alles waar wij op hoopten en nog veel meer. In deze donkerste januari sinds dertig jaar voeren de exotische ritmes van Laura LeeDonald Johnson en Mark Speer ons regelrecht naar onze luchtmatras ergens te midden van een zonovergoten Spaans meer. 

Openingstrack Cómo Me Quieres zou probleemloos afkomstig kunnen zijn van de andere kant van de muur die Donald Trump zo graag wil bouwen. Het nummer is met zijn huilende gitaarspel doorspekt van een zuiders soort melancholie waarbij wij nog net geen traantje moeten wegpinken. 

Deze droefheid wordt dan weer knap gecounterd in de uiterst dansbare Lady and Man en de korte maar krachtige single Maria También.

In Evan Finds The Third Room krijgen we zelfs regelrechte funk te horen. Het is vooral Mark Spencer die shittert door zijn snelle gitaarwerk over de simpele doch effectieve baslijn en percussie. 

Onze dansbenen worden dus verwend op dit album, maar hetzelfde geldt voor onze luie kont. Niksend wegdromen kan perfect op nummers als Comó Te Quiero of het heerlijke A Hymn. Ook Friday Morning, het laatste nummer van deze LP, is er eentje om met de voetjes omhoog te gaan liggen. 

Khruangbin overtreft wat ons betreft haar debuutalbum en levert nu al de perfecte zomersoundtrack. Wij genieten van elk nummer op Con Todo El Mondo en raden je dan ook ten stelligste aan om deze zo snel mogelijk in huis te halen!

Artiesten in dit artikel