E.P.

KiNK & Fabrice Lig - Charleroi DC

KiNK

KiNK & Fabrice Lig - Charleroi DC

6
Releasedatum: 
02/12/2016

Een release vernoemd naar een stad in óns landje? Daar moeten we als bescheiden Belgen bij zijn! Misschien niet helemaal verwonderlijk aangezien het Belgische label Melodymathics de verantwoordelijke is. Maar we zijn een en al oor als de makers klinkende namen blijken te hebben zoals KiNK of Fabrice Lig. Hun Charleroi DC EP komt op 2 december uit, dus dat is wel een kijkje waard.

We beginnen met de originele versie, ofwel de House version. Deze ietwat koele synth-trip begint rechtlijnig maar botst al snel alle kanten op, al laat hij nooit echt je handje los. Een aanjagend orgellijntje ligt uitgespreid over een baslijn die lekker doet stuiteren, net zoals we het graag horen van deze twee heren. Zou niet misstaan in een donkere kelder, maar trotseert volgens ons even graag wat vroege zomerse zonnestralen.

Detroit Swindle trekt je na deze ietwat desoriënterende en meeslepende ervaring weer helemaal recht. Een droge bas komt op je af zonder genade, maar weet toch niet echt te boeien. Pas na een tijdje komt er wat gevoel bij kijken in de break, maar net als je daaraan gewend bent is daar die beat weer en wordt het allemaal wat te voorspelbaar. Geen échte vintage Detroit Swindle, en helaas ook niet helemaal in lijn met de kwaliteit die we van hen gewend zijn.

Remix nummer twee brengt ons bij het werkstuk van Ian O’Brien, die duidelijk heeft gekozen voor een andere richting. Minder rechtuit clubgericht, en hij doet bij wijlen aan Masters of Work of Kerri Chandler denken. Toch staat deze remix van O’Brien met twee voeten in 2016, en zijn er ook elementen te horen die bij ons Mall Grab of Ross From Friends oproepen. Niet per se een uitstekende of essentiële remix, maar wel een mooie.

Tot slot is er nog de remix van Melodymann, baas van Melodymathics. Zijn eigen werk kan gerust als veelzijdig omschreven worden, en ook deze remix past in het rijtje. Jazz en lounge vinden elkaar naadloos op een rijke housebeat, maar ook hier missen we een zeker moment waarop het helemaal klikt, en de remix blijft wat ons betreft teveel op de vlakte. Wél prima materiaal voor een warm up-set als je het ons vraagt.

Deze Charleroi DC EP vindt niet bepaald het warm water opnieuw uit. Behalve de titeltrack die zijn mannetje staat, verzinkt deze release teveel in middelmatigheid. Je hoort dat de producers stuk voor stuk hun vak meester zijn, maar alles bij elkaar genomen springt geen enkele versie er echt uit. Degelijke release, zonder meer.