Album

Kornél Kovács - Stockholm Marathon

Kornél Kovács
8

Kornél Kovács - Stockholm Marathon

8
Releasedatum: 
26/04/2019

Op 26 april bracht Kornél Kovács zijn laatste album, genaamd Stockholm Marathon, uit. Dit kwam uit op Studio Barnhus, het label dat de Zweed oprichtte samen met Axel Boman en Petter NordkvistKovács nam deze LP op na teruggekeerd te zijn naar zijn oude flat in Stockholm, het is in zekere zin een ode aan een stad die hijzelf saai noemt, maar waar hij ook niet weg lijkt te geraken. 

Stockholm Marathon is een album van onschuldige en lichte electronica, die Kovács met een onwaarschijnlijk oog voor detail pollijstte tot acht pareltjes van nummers. We krijgen een aantal Zweedse artiesten te horen, waaronder Rebecca & Fiona. Ondanks dat hun stemmen niet zouden misstaan in een radiohitje à la Flume slaagt Kornél Kovács erin om met zijn sound weg te blijven van voorspelbaarheid. Zowel openingstrack Purple Skies als Marathon kunnen wij ten zeerste pruimen. 

Ook waar de muziek puur instrumentaal is stelt Kovács niet teleur. Szombat voelt aan als Bonobo meets Disclosure en Ducks brengt ons op een uberchille manier terug naar de hoogdagen van de Franse electro. 

Club Notes voelt voor ons meer aan als opvulling van de plaat, gelukkig er nog de afsluitende track Baltzar, die ons vanaf seconde éen weet te boeien. Al helemaal interessant wordt het als Kovács er een sampletje van Joy OrbisonHyph Mngo uit 2010 door smijt, wij zijn mee!

Stockholm Marathon is geen dansalbum, zomerse house als Pantalon moet je niet verwachten, en ergens vinden wij het wel spijtig dat er niet éen dansplaatje bij werd gesmeten. Anderzijds respect voor Kovács om zijn eigen te volgen en er maar mooi weer mee weg te komen, wij zullen nog regelmatig teruggrijpen naar deze plaat!

Artiesten in dit artikel