E.P.

Lane 8 - Midnight

Lane 8
BeatportSuara • 2016

Lane 8 - Midnight

8
Releasedatum: 
17/01/2016

Suara is de afgelopen jaren van een house en techno label uitgegroeid tot een waar huis van vertrouwen. Fans weten dat ze er terecht kunnen voor de laatste nieuwe tracks van de meest relevante artiesten van het moment en dat voor een uiteenlopend spectrum van house en techno.

Je vindt er alles, van het zeer strakke werk tot de meest melodieuze tracks. Een voorbeeld van die geboden diversiteit is het debuut van Lane 8 bij Suara met de Midnight EP. Hij verdiende al serieus zijn strepen bij Anjunadeep met deephouse hits als Diamonds en Be Mine en ook fantastisch remixwerk voor Odesza, Maribou State en Eric Prydz.

Maar nu is het dus tijd om ook de stap te zetten naar andere labels en er lijkt ons geen betere manier om dat te doen dan bij Suara. Lane 8 dropt op de Midnight EP drie tracks die absoluut zijn stijl hebben maar toch voel je dat hij iets wegstuurt van het catchy karakter van zijn releases bij het deephouse label van Above & Beyond.

Hoewel de nummers nog steeds vertrouwen op hun melodieuze kracht zijn ze toch donkerder en in het algemeen meer geschikt voor clubs. Dat geldt wel het minste voor de titeltrack Midnight, de meest melodieuze en zweverige track van de drie. Het is een nummer waarmee je weemoedig door de valavond wil fietsen. De galmende keys voeren je niet weg naar een dansvloer, maar naar een dagroom.

De aanzet van Under My Skin is meteen iets anders. Al van bij de eerste noot voel je de meeslepende techno groove die gedragen wordt door een donkere synth, toch niet wat we tot nu gewoon waren van Lane 8. Het is een repetitieve track die je kan draaien om het feest een eerste schop onder zijn kont te geven.

Ietsje later mag je dan wat ons betreft Frau spelen, dit is de strafste track van de EP. Het is catchy en melodieus en heeft daarnaast ook meer dan genoeg punch om iedereen stevig aan het dansen te houden. Bij Frau gaan alle handen de lucht in, daar mag je zeker van zijn.

Drie toptracks die duidelijk verschillend zijn maar toch een uitgesproken signatuur delen, zo zien we de EP’s graag komen. Een must voor dj’s die wel eens houden van melodieuze meeslepers in hun set en op de iPod.