Single

Lunice feat. Le1f en SOPHIE - Drop Down

Lunice

Lunice feat. Le1f en SOPHIE - Drop Down

7
Releasedatum: 
08/09/2017

Lunice is een naam die weinig introductie vraagt. De kwaliteit van deze man staven, kunnen we in 3 sleutelwoorden: TNGHTYeezus en Madonna. Als TNGHT introduceerde hij samen met Hudson Mohawke Trap als dansgenre, dat trok de aandacht van Kanye West, die beide heren recruteerde om Yeezus te producen. Ook Madonna was fan: zij vroeg Lunice mee om het voorprogramma te voorzien van haar Rebel Heart tour.

Begin juni kondigde Lunice met een eerste, ietwat eentonige single Mazerati zijn debuutalbum CCCLX (360) aan, dat vrijdag 8 september verschijnt op LuckyMe. Later volgde het ijzersterke Distrust, dat voorzien werd van de nodige raps door Denzel Curry, JK The Reaper en Nell. En nu is daar dus Drop Down.

Een feature van SOPHIE wekte onze aandacht al voldoende om een review te schrijven. Daarnaast was er de tegenstelling in niveau met Mazerati en Distrust waardoor het nog steeds raden blijft naar hoe het album zal klinken. Gelukkig kan Drop Down ons geruststellen. De bijna minimalistische track lijkt voornamelijk te focussen op ritme, eerder dan op melodie. Le1f's geautotunede vocals klinken niet altijd even goed in harmonie op de track, liever hadden we een pure stem gehad die iets minder met i's en a's het volledige spectrum van de autotune afgaat.

De instrumental echter, is wel van topkwaliteit. We hadden niet anders verwacht van SOPHIE en Lunice, maar you never know. De beat houdt het ergens ten midden van Joseph Marinetti's Jumpstyle Is Low Art, en de typische SOPHIE-bangers à la MSMSMSM en Lemonade. Voeg een kalimba, een hoop percussie en een zoemende en dreunende bas toe en je hebt een beat van formaat.

Volledig overtuigen kan Drop Down niet. Maar alle nieuwsgierigheid opwekken voor hoe CCCLX nu precies gaat klinken wel. Hopelijk wist Lunice hiervoor ook betere rappers te rekruteren of, nog beter, houdt hij het bij goede oude instrumentals.

Artiesten in dit artikel