Compilatie

Mako Records - Chapter One

Proxy

Mako Records - Chapter One

7
Releasedatum: 
14/06/2016

Het was weer even geleden dat we nog hoorden van Mako Records, het Russische electrolabel onder leiding van aanvoerder Proxy. Terwijl de EDM-hype het electrogenre grotendeels heeft uitgehold in Europa brengt dit label zo ongeveer om de maand nog eens nieuwe underground electro uit. Dit keer komen ze zelfs op de proppen met een compilatiealbum: Chapter One!

Op dit eerste compilatiealbum van Mako Records zijn voornamelijk oude bekenden terug te vinden zoals Marseille, Polymorphic, The Mould en uiteraard ook de Russische electrotsaar zelf: Proxy. Het album opent meteen met zijn nummer Lil Drama. De Proxy-stijl in dit nummer is onmiskenbaar: stompende, donkere electro zoals alleen hij deze kan maken.

Ook België is vertegenwoordigd op dit album! De jongens van Aerotronic, die al vaker materiaal uitbrachten op Mako Records, slaan de handen in elkaar met Polymorphic voor het nummer Feel Jack.

Verdere hoogtepunten zijn Low Dirt van Gmorozov, een opzwepend nummer met een rollende baslijn dat sterk naar techno toeleunt, en Mantrap van The W, een beenhard electronummer. Ook de knallende percussie in Bang van VEGA22 kunnen wij zeker smaken. Hieronder kunt u het volledige album luisteren.

Grote electrohits à la Raven of Dancing In The Dark zijn er op dit album niet te vinden, degelijke undergroundmuziek over de hele lijn wél. Mako Records levert een knap album waarvan wij zowaar een tikkeltje nostalgisch worden naar het goede oude electrotijdperk. Wie het genre nog steeds een warm hart toedraagt zal dit album zeker kunnen smaken.