E.P.

Mind Against & Aether - Solaris

Mind Against

Mind Against & Aether - Solaris

9
Releasedatum: 
10/02/2017

Het Italiaanse technoduo Mind Against komt deze maand met nieuw werk. Hun nieuwe EP is een samenwerking met Aether en zal Solaris heten. De drie nieuwe tracks zullen uitkomen op Afterlife, het nieuwe label van Tale Of Us.

De broers Federico en Alessandro Fognini zijn stilaan een vaste waarde geworden in de technowereld. Sinds het ontstaan van Mind Against in 2011 is het duo, met hun melodieuze en atmosferische techno als handelsmerk, aan een niet te stoppen opmars bezig. Ze werkten inmiddels al samen met artiesten als Tale Of UsAvatism en Recondite en releaseten op labels als CocoonAfterlife en Life And Death.

Zoals techno-artiesten dat wel vaker doen maakt ook Mind Against de link naar het heelal met hun nieuwe EP. Solaris is ook de naam van een Russische sciencefictionfilm uit 1972, waarbij een team van wetenschappers de planeet Solaris bezoekt en hier geconfronteerd wordt met een mysterieuze vorm van buitenaardse intelligentie.

Het eerste nummer van de EP staat inmiddels al enige tijd op de SoundCloud van Mind Against. Eerder was dit nummer ook al te horen in de Essential Mix die het duo in september 2016 maakte voor BBC Radio 1.

Wie Solaris beluistert voelt meteen hoe deze track verwijst naar de kosmos. Dit nummer baadt in buitenaardse mystiek en de intergalactische synths die in de break langzaam naar hun hoogtepunt zweven zouden zo uit een scène van Interstellar kunnen komen.

Eclipse is voor ons het minst dromerige nummer van de drie en meteen ook onze minst favoriete track van de EP, al is dit meer te wijten aan de kwaliteit van de overige twee nummers dan aan het gebrek hieraan in Eclipse

Het laatste nummer heet Event Horizon. Net als Solaris hangt ook rond dit nummer een aura van bovenaardse geheimzinnigheid. Gebeurtenissen die zich in een verre toekomst in een ver universum nog moeten afspelen, flitsen voorbij over je netvlies terwijl diepe basstonen onder de sterk aanwezige synths glijden. Een subtiel rammelende percussie geeft het nummer verder vorm. 

Mind Against & Aether leveren heerlijk werk en Afterlife is een pracht van een EP rijker. Fans van Mind Against kunnen op 24 februari naar Kompass Klub afzakken om hier een avondje door de melkweg te schieten.