E.P.

Morgan Abend - Morgenvroeg Herwerkt

Morgan Abend
7,5
2018

Morgan Abend - Morgenvroeg Herwerkt

7,5
Releasedatum: 
13/04/2018

Een dik jaar na de oorspronkelijke release van Morgan Abends debuut-EP verscheen vorige maand Morgenvroeg Herwerkt. Vier remixen van de Hasseltse producer zijn werk, elk door interessante Belgische producers die eerder in het experimentele spectrum rondzwerven. 

Het eerste nummer Het Jaar Opnieuw kreeg een knappe herwerking van Leuvenaar Lingerwalt ​met als resultaat een nummer dat bij momenten niet zou misstaan in een soundtrack zoals die van Interstellar ​(Film van Christopher Nolan met muziek van Hans Zimmer). Kalme piano wordt zorgvuldig en zonder enige spanning te verliezen opgevolgd door bombastische elektronica.

 

 

De tweede track gooit het meteen over een andere boeg. Intro was oorspronkelijk een mengeling van muziek en een poëtisch getinte tekst, maar de remix van Hantrax heeft echter meer weg van eclectische hardstyle die ons stiekem wel kan bekoren. 

 

 

Naïef werd dan weer onder handen genomen door Brickle. ​"Alles kraakt en beeft", wordt verkondigd vooraleer de leuze gaandeweg wegzinkt in een interessante mix van beats die ons wat doen denken aan Up High Collective. Het nummer Intro krijgt finaal nog een laatste edit door violiste en sound designer Hester-1. Beide remixen zijn amper aan elkaar te verbinden als je de titel niet zou weten. De Antwerpse muzikante heeft een voorkeur voor soundscapes en in een van deze bevindt het laatste nummer van ​Morgenvroeg Herwerkt zich dan ook.

 

 

 

Hoewel er zo goed als geen samenhang te vinden is in de nummers onderling, lijkt dit ons juist de sterkte van de EP waarbij elk van de vier artiesten hun eigen creatieve draai aan het materiaal gaven. Al bij al een cool initiatief met een fraaie uitwerking. Meer van dit! 

Artiesten in dit artikel
Tags