Album

Noisia - Outer Edges

Noisia

Noisia - Outer Edges

9
Releasedatum: 
01/08/2016

Er was de voorbije dagen heel wat te doen rond Noisia. Het Nederlandse drum 'n' bass-trio zat in de laatste rechte lijn naar de release van hun album Outer Edges, totdat het vroegtijdig gelekt werd. Ramp, o ramp!

Bijgevolg besloot de band in de backstage van het Let It Roll-festival (waar RAM Records een EP aan koppelde!) de release meteen in gang te steken om de schade te beperken. Ze zijn van mening dat als hun muziek ergens beschikbaar is, dat overal en voor iedereen moet zijn. Een album leak is helaas iets van this day and age, maar het maakt de situatie extra pijnlijk omdat Noisia maar liefst zes jaar aan het album werkte.

Vooral dat steekt bij de noorderburen. Er lag een heus plan klaar om de release uit te rollen, nu moest het album in allerijl op alle platforms klaarstaan. Op Facebook plaatsten ze een uitgebreide reactie op het voorval.

Hoe sneu de situatie ook is, we steunen de release graag met een review. We hebben lang genoeg moeten wachten op het meesterwerk! Want Noisia toont andermaal dat het heerst op vlak van producen. Ze tonen niet bang te zijn breder te denken dan de klassieke 172 bpm - iets waar zelfs Skrillex z'n petje voor afneemt.

Het album herbergt een brede waaier aan tracks. Er is het prachtige halftime Exavolt, het straight forward Anomly en ook Collider, dat zo bij The Prodigy lijkt weggelopen te zijn.

Maar persoonlijke favoriet wordt uiteindelijk Motion Blur. We hebben lang moeten wachten om Noisia nog eens van hun zachte kant te zien, deze roller is zo'n pareltje dat je niet snel loslaat.

Dankzij de combinatie van diversiteit en superkwalitatieve producetechnieken, kunnen we niet anders dan hoge cijfers bovenhalen voor dit album. Steun hen, koop het album en ga ze zien op Pukkelpop!

Artiesten in dit artikel