E.P.

Pat Lezizmo - Poniente Y Levante

Pat Lezizmo
Conya Records • 2015

Pat Lezizmo - Poniente Y Levante

6
Releasedatum: 
14/08/2015

Als er één Belgische producer zich perfect kan vermommen achter een Zuiderse soundalias, is het Pat Lezizmo wel. Deze keer doet ie het met de Poniente Y Levante EP op Conya Records.

Pat Lezizmo werkt gestaag aan een mooi oeuvre vol toegankelijke house. Op een erg DIY-manier, daarenboven: op z'n kersvers opgericht label, Muzik & Friends, doet Lezizmo alles simpelweg zelf. Eerste wapenfeit daar: de Tablao EP met Frederick Alonso. Eerder dit jaar zag je Lezizmo ook al opduiken op de House Cookin'-compilatie en als remixer bij Jazzawesz z'n Reality EP. Maar nu die Poniente Y Levante EP dus!

Het origineel houdt het erg kalm, maar het is ons inszien ook niet de bedoeling van dit nummer om flitsend uit de hoek te komen. De drums voeren een lichtvoetig tempo aan, het haast trancemelodietje en de pianotokkels golven op de achtergrond en meer dan wat gefluister wordt er uiteindelijk niet bovenop gesmeten. Lazy sunday, iemand?

Dan legt Matomic er in zijn remix wel flink de zweep op. Met vooral strakke percussie worden de ritmes de hoogte ingestuwd. De Belg tekent voor een iets rauwere, maar meer hypnotiserende en daardoor effectievere edit. Het pianoriedeltje volgt met swingend plezier.

De Amerikaan Owen Ni levert het slotakkoord. Hoewel ook hier duidelijk minder op het strand maar meer op de club gemikt wordt, leunt deze versie nog het dichtst aan bij het origineel van Pat Lezizmo. Flarden reverb en echo's leveren een underground housespeeltje op.

Een aangename EP waarvan elk nummer zomaar kan passeren in de Ibiza-mix van de allergrootsten. Maar echt op zichzelf de kar trekken doet ie voorlopig niet.

Artiesten in dit artikel
Tags