E.P.

Patrick Topping - Taking Libz

Patrick Topping
Hot Creations • 2016

Patrick Topping - Taking Libz

8
Releasedatum: 
15/07/2016

Patrick Topping werd bij het grote publiek bekend met zijn hit Forget, die in 2014 uitkwam, inclusief gek lachje. Op 15 juli is meneer Topping terug met zijn Taking Libz EP op Hot Creations. 

De rollende baslijn, gekke samples en catchy vocals zijn de hoofdingrediënten van een echte Topping-track. Elke keer opnieuw lijkt de producer uit Newcastle een hit vast te hebben. Voicemail, dat hij samen met Green Velvet maakte, is nog steeds een bom op elke dansvloer. 

Zijn nieuwste Taking Libz EP bestaat uit 3 nummers, beginnende met Brayed, een iets rustigere loopy track. De break bestaat uit een hele rare synth, die we al eerder hebben horen passeren op festivals zoals Ostend Beach en Extrema OutdoorPatrick Topping is waarschijnlijk een van de weinige die met deze synth kan wegkomen. De drop zelf heeft wat weg van een mariospel, wat wel redelijk interessant is. 

De tweede plaat, Howk is een echte 4 to the floor track, die vele hoofden zal doen jaknikken. Erg veel variatie is er niet in de plaat, maar een leuke vocal is wel aanwezig. Deze zal vooral voorbijkomen in een paar warmup sets. 

Als laatste kon je het wel raden. Taking Libz is niet voor niets gekozen als de title track uit de EP. Een heel leuke baslijn gecombineerd met een aantrekkelijke synth en een vocal die blijft plakken. Taking Libz is een echte Topping-track, die in vele sets zal gebruikt worden. Alweer een toprelease! 

Voor ons is deze EP het downloaden zeker waard. De techhouse dj's onder ons zullen vooral Howk en Taking Libz gebruiken. Brayed daarentegen is meer voor de durvers, maar kan wel voor een interessante set zorgen. Een mooie 8/10 is een redelijke score voor Patrick Topping, die zichzelf al meerdere malen heeft bewezen. 

Artiesten in dit artikel