E.P.

Phara - Paramount One

Phara

Phara - Paramount One

8
Releasedatum: 
14/02/2017

Phara, de jongeman die vorig jaar vriend en vijand verraste met een langspeler op Black Sun Records, mag opnieuw aantreden op Stockholm Ltd. Nadat de Korridor-telg vorig najaar op een andere EP (A Number Of Thoughts EP) van het label van Pär Grindvik verscheen, levert hij ons deze keer de vierdelige Paramount EP

De EP is een duidelijk statement van het vertrouwen dat Grindvik heeft in Robin De Wolf. De Belg grijpt de aangereikte kans met beide handen en laat op de A-zijde met titelnummer Paramount One en Mordecai zien dat hij het kneden van een aardig technonummer absoluut meester is. De nummers zijn niet zo stevig als zijn recente Revolte op Sonntag Morgen, maar passen wel mooi binnen het raamwerk van het label.

De verrassingen van de EP staan zonder twijfel op de achterzijde van de plaat. Shee kiest voor aan andere maatsoort en doet dat op eclatante wijze met geluidstapijten en mokerslagen die aan Lakker doen denken. LSK-500 siert dan weer met dreigende pads, scherpe percussie en een atypisch bewegelijke bas.

De titeltrack Paramount One viel reeds te beluisteren in onderstaande mix die Arnaud Le Texier maakte voor Deep Space Helsinki. De snippets van de andere nummers zijn te beluisteren via Junodownload.

Wie Robin De Wolf van een andere kant wil leren kennen, kan deze dagen terecht bij het eveneens Aalsterse 9300 Records. Daar brengt hij onder zijn andere alter ego Robert D drie housedeuntjes uit, vergezeld door een remix van Insterstellar Funk.

Na deze EP kunnen we niet anders dan Phara op het zeer korte lijstje van razendsnel opkomende Belgische technotalenten te zetten. Alles wat uit mans studio komt, lijkt wel ergens op een label te passen (Black Sun Records, Stockholm Ltd., Sonntag Morgen, 9300 Records, ...). Op deze EP drukt hij op de A-zijde zijn stempel nog eens extra door, om daarna op de B-zijde te verrassen met zeer interessante techno.

Artiesten in dit artikel