E.P.

PYUR -och Sinus LP

PYUR

PYUR -och Sinus LP

8
Releasedatum: 
28/10/2016

Hotflush Recordings brengt nauwelijks een tiental releases per jaar uit. Het label zet dan ook in op kwaliteit. Met artiesten als Joy Orbison, Mount Kimbie en onze Locked Groove die reeds materiaal uitbrachten op het label, kunnen we bijna niet anders stellen dan dat er kwalitatief spijs voor de oren uit hun trage maar lekkere muziekkeuken komt.

PYUR komt zowat uit het niets. Er is nog weinig geweten over deze Berlijnse jongedame, behalve dat ze Sophie noemt. Toch wordt haar eerste LP, goed voor zeven nummers, met veel bombarie aangekondigd op het Londense platenlabel.

Epoch Sinus I zet onmiddellijk de sfeer van het volledige album. Met een warme en dromerige afzet worden we al in de eerste minuut geduwd in een wonderlijke wereld vol vreemde maar toch rustgevende wereld.

De long-player loopt als een trein eenmaal je begint te luisteren. Naadloos rijgt de Berlijnse voorzichtig de nummers aaneen zonder af te zien van de nodige variatie. Nummers als A Tree en Agape I tonen hoe een artiest vrijdenkend allerhande invloeden majestueus kan mengen. We horen ook geen bruuske en plotse gemoedsveranderingen, maar ieder nummer bouwt sterk op of af naar wat daarna komen zal. 

De sfeer doorheen het album is vrij doordacht neergezet met zowel vertrouwde als onvertrouwde geluiden. Het is wel duidelijk dat de natuur een grote inspiratiebron is voor deze dame. Water, geritsel, wind, ... Als je je ogen sluit zou je soms denken dat je op één of avontuur bent in een diep woud. 

Leuk weetje ook is dat ieder nummer zijn eigen stukje video heeft, waarbij ze ook visueel wil weergeven hoe ze zich voelde wanneer ze Epoch Sinus creëerde. Bekijk hieronder zeker eens de video van Agape I.

Tracklist 
01. Epoch Sinus I 
02. A Tree 
03. Agape I 
04. The Field 
05. Allness 
06. 5th Dimension 
07. Epoch Sinus II

Met deze LP horen we wel één van de meest experimentele releases van Hotflush tot nu toe. Steeds gewaagd als label, maar met deze plaat doen ze zeker een verdienstelijke poging om 'the sound of the future' te helpen vormen. Zeker de fans die houden van ambient en experimentele geluiden mogen deze niet missen in hun collectie.

Epoch Sinus komt op 28 oktober uit op vinyl, CD en digitaal.

Artiesten in dit artikel