E.P.

Rawdio - Watchout

Rawdio

Rawdio - Watchout

6
Releasedatum: 
12/10/2014

Dat platenlabels de dag van vandaag een grote gemeenschap vormen in plaats van op gespannen voet te leven met elkaar, wordt onderstreept met deze Watchout EP van Rawdio. Als labelbaas van House Cookin Records bracht hij deze EP niet uit op zijn eigen label, maar bij de 'concurrent' Royal House Records

Reinout Van Eycken, zoals Rawdio door het dagelijkse leven gaat, heeft naast een goed oog voor aanstormend talent - denk maar aan de EP's van Fake That, Groove Riddim en Blizko - ook de kunst van het producen aardig onder de knie. Eerder bespraken we ook al zijn eigen Panther EP op zijn House Cookin Records, een label dat onstond als zusterlabel van het Gentse Dubtastic Records.

Nu heeft hij een nieuwe, tweeledige EP klaar voor de mannen van Royal House Records, die we nog kennen van de releases van onder meer Bamako, StereoClash en Q-Co. Deze Watchout EP is het resultaat die naast de titeltrack ook nog het nummer Down Low bevat.

1. Watchout

Vanaf het begin herkennen we meteen de oldschool vibe die in het meeste werk van Rawdio overheerst. Tijdens de break komt de baslijn bovendrijven, die zich geleidelijk evolueert en steeds scherper wordt, tot ze zelfs een trashy sound krijgt. Wat volgt is een ingetogen climax, die de opgebouwde spanning net niet kan behouden. Niettemin een stevig housenummer met een coole sound.

2. Down Low

Ook Down Low is een aangenaam housenummer waarbij de oldschool sounds zelfs nog meer op de voorgrond treden. Mooi luistervoer dat wel net dat tikkeltje extra punch mist om het tot een voltreffer te schoppen. 

Artiesten in dit artikel

Gerelateerd