E.P.

Rhythm Mind - Footsteps

Rhythm Mind
7,5
ensemble • 2017

Rhythm Mind - Footsteps

7,5
Releasedatum: 
20/09/2017

Vrij onverwacht krijgen we nog dit jaar een tweede release op het Belgische ensemble, het label van Kong & Gratts. Sinds de opstart in 2013 zijn ze nu aan hun zesde release toe. Geen naam die bekend in de oren klinkt, want deze Footsteps EP is het debuut van Rhythm Mind.

Victor De Roo uit het Vlaams-Brabantse Leefdaal is de kerel achter Rhythm Mind. Zijn naam mag dan misschien volledig nieuw zijn, sommige van de 5 tracks zijn al twee jaar oud. Hij heeft dus zijn tijd genomen om het goed te doen.

 

 

 

Mythic Dance (Stream via Rush Hour)

Your browser does not support the audio element.

Openingsnummer Mythic Dance zet de toon voor de volledige EP: mooi gestroomlijnde beats en dromerige soundscapes die bijgestaan worden door gepolijste synthesizergeluiden. 

Footsteps (Stream via Rush Hour)

Your browser does not support the audio element.

Ook Levitate en de titeltrack weten een heerlijk dromerig sfeertje te creeëren dat toch wel het geheel van de release mee helpt maken. De synths klinken erg natuurlijk, mede doordat ze effectief analoog opgenomen werden in een studio. 

Try to Impress (Stream via Rush Hour)

Your browser does not support the audio element.

Try to Impress heeft zijn naam niet gestolen en springt er voor ons toch wel wat uit in vergelijking met de andere nummers. De drumroll is net dat tikkeltje dansbaarder en samen met de diepe bas, maakt dit het misschien wel het verborgen pareltje op de EP.

Hibernation (Stream via Rush Hour)

Your browser does not support the audio element.

Hibernation is terecht een mooie afsluiter. Zweverige pads en zachte hats zorgen voor een ideale outro van de release.

Rhythm Minds heeft met deze debuutrelease een mooi resultaat weten af te leveren. Het feit dat alles analoog werd opgenomen in een studio, laat ons respect voor zijn werk enkel maar groeien.

Deze EP gaat de echte afterhour-housefan wel bekoren, maar mist misschien nog dat tikkeltje variatie en diepgang om een breder publiek te bereiken. Wij zijn alleszins fan en gaan deze producer toch wel in het oog blijven houden!

Footsteps komt om 25/09 uit op vinyl en op 6/11 digitaal. De plaat is al vooruit te bestellen op RushHour.

Artiesten in dit artikel
Tags

Gerelateerd