E.P.

SCNTST - Thru Infinity

SCNTST

SCNTST - Thru Infinity

9
Releasedatum: 
04/11/2016

Boysnoize Records is weer een verfijnde release rijker. Een jaar na zijn zware en uitermate dansbare 4FRIENDS EP brengt jonge leeuw SCNTST een remix-EP uit. Daarop vinden we zijn originele Thru Infinity, aangevuld met een remix van Zenker Brothers en twee herwerkingen door Chicago-legende Hieroglyphic Being.

Openen doen we met het origineel: een lichtvoetige maar toch verrassend opdringerige synthlijn komt uit de verte aangezweefd. Deze speelt even verstoppertje rond onze hoofden en wordt dan bijgestaan door een prachtig zuivere kick en hihat. Het geheel doet heerlijk verfijnd aan, en weet ondanks gebrek aan grote variatie met gemak de hele rit lang te boeien.

De remix van Zenker Brothers gooit het helemaal over de andere boeg: vanaf seconde één doen een vol drumpatroon en goed doorklinkende hihats ons duchtig meeknikken. De melodielijn van het origineel vinden we achter de imposante echo's nog wel terug, maar door wat creatief knipwerk komt ze nu veel dreigender over. Melodie en percussie staan, zoals het een BNR-release betaamt, heel lekker op elkaar afgestemd. 

Als laatste is het dan aan Hieroglyphic Being om Thru Infinity naar eigen goedkeuren te herinterpreteren. Een intro met grillig mechanische geluiden en lekker vette compressie die het nummer nét niet te vlak maakt. Onze veiligheidsgordel trekken we best nog wat strakker rond ons heen, want de laatste twee worden blijkbaar toch de zwaarsten.

Zowel zijn dub mix als zijn gewone remix zijn tot overlopens toe gevuld met volle drums, schreeuwerige synths en 'in your face' hihats en claps. De elementen uit het origineel zijn zodanig opgefokt dat je dit makkelijk als een volledig ander nummer zou kunnen bestempelen, maar jongens, wat een koortsdroom van een track is dit.

Deze Thru Infinity EP verkent met gemak alle extremen van het spectrum. Waar SCNTST een prachtige atmosfeer van pure schoonheid overbrengt dankzij zijn typisch doordachte en sobere aanpak, zorgen de Zenker Brothers voor een iets frivolere versie van deze BNR-banger. 

Hieroglyphic Being gaat daarna nog eens meer dan all-out op zijn twee remixes, waar chaos toch o zo aanstekelijk met de scepter zwaait. Misschien is deze EP wat te veel om in één keer op te nemen, maar na meerdere luisterbeurten blijft Thru Infinity nog steeds verrassen en beroeren. Waar voor je geld!