Compilatie

Skryptöm - 10 Years LP

Laurent Garnier

Skryptöm - 10 Years LP

9
Releasedatum: 
24/04/2017

Het Franse Skryptöm-label blaast tien kaarsjes uit, en dat vieren ze met een mooie LP. De plaat is gevuld met 15 nummers van 14 verschillende artiesten. Acht interne artiesten, Electric Rescue, Maxime Dangles, Roman Poncet (aka Traumer), KMYLE, Paul Nazca, Leghau, Moteka en WLDERZ, worden vergezeld door zes gastartiesten. Dat zijn Laurent Garnier, Johannes Heil, Truncate, Zadig, Inigo Kennedy en Scan X.

Het eerste nummer op de plaat is er meteen één van Laurent Garnier. Met zijn Electric Djjedi Disco Biscuit laat hij meteen horen waarom hij op deze compilatie moest staan. Een nummer dat langzaamaan groeit, maar waarop uiteindelijk iedereen uitbundig zal dansen!

Placation van Inigo Kennedy gaat een andere richting uit. Duister en onheilspellend, zo kan men deze track het best beschrijven.

WLDERZ komt met Everything af met een nummer dat het moet hebben van zijn melodieuze opbouw. Om daarna toch weer terug te vallen op een strakke beat.

Our Own Choices van Maxime Dangles is een nummer waar men, net zoals bij dat van Laurent Garnier, stevig op uit de bol kan gaan. Euforische synths, strakke kicks en swingende hihats. Meer moet dat niet zijn.

Truncate laat met zijn Ideas horen dat eenvoudig niet per se slecht moet zijn. De beats worden vergezeld door een simpele vocal-loop.

Scan X daarentegen bewijst het tegendeel van wat Truncate deed. Stage Ready is een goed gevulde track die ondanks een overvloed aan effecten en een stevige baslijn er toch in slaagt om het overzicht te behouden en de dansvloer stevig aan het werk te zetten.

Paul Nazca brengt op deze LP het nummer Neuk. Dit is een stevig nummer waarin een tikje acid het mooie weer maakt. Combineer dat met de repititieve synth en je krijgt een perfecte dansplaat.

Obfuscator van Johannes Heil gaan we wel vaker op de dansvloer horen. Een catchy melodie galmt gedurende heel het nummer door de speakers.  

Maar het moeten niet allemaal de stevigste dansplaten te zijn. The Hadron's Trail van Zadig is een nummer dat je perfect kan luisteren in je luie zetel. Warme bassen, dromerige synth en subtiele veranderingen laten je lekker wegdromen. Hetzelfde kunnen we ongeveer zeggen over Moteka's Asketyll.

Last but not least op de LP is labelbaas Electric Rescue, hij brengt met Together een typische Skryptöm-plaat. Een funky, repetitieve melodie raast door het nummer onder begeleiding van diepe kicks en subtiele hihats.

De 10 Years LP van Skryptöm is een album dat menig technoluisteraar gehoord moet hebben. Het bevat voor elk wat wils en zal zeker niet teleurstellen.