E.P.

Various Artists - House Running 004

Saints by nite
House Running • 2015

Various Artists - House Running 004

7
Releasedatum: 
06/11/2015

Als je dacht dat Luik enkel siroop te bieden had als exportproduct, heb je het mis. Sinds meer dan een jaar kan je er ook terecht voor zwoele house beats van het label House Running. Met hun vierde release in iets meer dan een een jaar tijd bewijzen de Luikenaars dat ze house bereiden die net zo zoet in de oren klinkt als hun siroop. Verwacht u aan muziek van Saints by niteTell, Shedbug, Chinau en Djoiyan.

House Running lijkt steeds het zelfde vaste recept te hanteren bij hun EP’s (wat daarom niet mis is). Ze zoeken een aantal artiesten bij elkaar uit zowel binnen- als buitenland, vast aan het label of eenmalig, maar slagen er toch in om steeds een soort samenhang van alle nummers te behouden.

De opener is van de jonge Gentenaar Saints by nite en zorgt met Ball Park Figures voor zijn eerste release op het label met behulp van het iconische geluid van de TR-505. Wat hij in een warm en rustig klinkend nummer weet te gieten. De EP wordt vervolledigd door de dromerige melodie van Shedbug zijn Captian, samen met een stevige remix van het nummer gebracht door Tell.

Even later volgt het stevig uptempo nummer Pacific War van de Fransman Chinau. Het meest opvallende nummer komt van de Japanner Djoiyan. Zijn Memories lijkt net als het merendeel van de plaat rustig te beginnen maar barst dan los met housy piano akkoorden en stevige highhats. 

Leuke zweverige release met ritmische uitschieters van Chinau en Djoiyan. Absoluut de moeite als je fan bent van deep house, en al zeker omdat de hele EP gratis te downloaden is op Soundcloud!

Artiesten in dit artikel
&ME