Compilatie

Various Artists - MDR 16

Marcel Dettmann
MusicMDR • 2015

Various Artists - MDR 16

9
Releasedatum: 
20/03/2015

Labelbaas Marcel Dettmann kwam deze week op de proppen met het heugelijke nieuws dat zijn label MDR een nieuwe compilatie uitbrengt. Producers van dienst zijn onder andere Anthony Parasole, Answer Code Request en Norman Nodge. Poulains van het label, maar ook (h)echte vrienden.

Sinds 1999 heeft Dettmann rustig aan zijn reputatie gebouwd, eerst als dj, daarna als producer om dan uiteindelijk zijn eigen label MDR uit de grond te stampen. De man die gevormd en geïnspireerd werd door Berlijn, technotempel Berghain én Hard Wax, heeft ondertussen al zeven albums achter zijn naam staan. Check zeker zijn Fabric 77-compilatie.

Ook zijn palmares aan eigen producties blijft groeien met releases op Ostgut Ton, Bpitch Control en het Belgische Music Man. Vanuit zijn standplaats Berlijn salueert hij al een klein decennia artiesten als Dario Zenker, Wincent Kunth en ROD via zijn platenlabel MDR.

Hij ziet eruit als een rocker en dat past ook bij zijn draaistijl: ruig, hard en rauw. Achter zijn woelige haardos, schuilt een technomaestro van de zuiverste soort. En dat imago vinden we ook helemaal terug in deze MDR 16-compilatie. 

Answer Code Request trapt de compilatie rustig op gang met donkere bassen. Daarna is het de beurt aan FBK, een Amerikaanse technoproducer die er meteen stevig invliegt met Past Ownership.

Ook Anthony Parasole en Norman Nodge, twee jeugdvrienden van Dettmann, krijgen een plaatsje op deze compilatie met respectievelijk 7Even en Signal Response. En vooral dat laatste nummer kan ons bekoren. De Duitser Milton Bradley maakt zijn MDR-debuut met Assembled.

Over naar Kobosil met Secede, wat ook meteen ons favoriet nummer van deze compilatie is. Vanaf seconde één grijpt deze track je bij de keel en wil je alleen nog maar luisteren naar wat volgt. Lockertmatik bewandelt dan weer het rauwere pad met zijn 1st.StmNT.

En als laatste is het de beurt aan de master himself. Onze hoofdtelefoon sprong bijna kapot bij het beluisteren van Forla2. Als er iemand 'beuken' definieert, is hij het wel. Wat een afsluiter van de compilatie, nu willen we dat hij alleen nog maar langer en langer duurt. Onze oprechte dank, Marcel Dettmann!

Tracklist:

  • Answer Code Request - Corps De Ballet
  • FBK - Past Ownership
  • Anthony Parasole - 7EVEN
  • Norman Nodge - Signal Response
  • Milton Bradley - Assembled
  • Kobosil - Secede
  • Lockertmatik - 1st.StmNT
  • Marcel Dettmann - Forla2

Een nu al legendarische compilatie op Marcel Dettmanns label MDR