Various Artists - The Roundup Part II

Detroit Swindle
Heist Recordings • 2015

Various Artists - The Roundup Part II

8
Releasedatum: 
09/11/2015

Wie Lars en Maarten van Detroit Swindle kent, weet dat stilzitten niet hun ding is. Dat geldt ook voor hun eigen label Heist recordings, een droom van beide heren die werkelijkheid werd. Ondanks het korte bestaan heeft Heist Recordings al een aantal sterke releases achter hun naam staan. Het geheim? Enkel dingen uitbrengen die ze zelf fantastisch vinden. Het gedurfde doel dat ze voorop stellen is elke twee maand iets nieuw uit te brengen.

Met hun nieuwste release, The Roundup Part 2, remixen de jongens op het Heist-label net als de vorige editie elkaars werk. Zelf zeggen ze dat dit gebeurt door de magie van een onschuldige hand. Alle namen in een grote kom en diegene die men trekt remixed en wordt geremixt. Zo geven ze elk een nieuwe draai aan tracks die al eerder uitgebracht werden op het label.

Absolute topper is Fouks versie van Brame & Hamo hun Hotshot. Fouk is zijn “Founky“ zelve, dit vooral door de catchy baslijn die ons een beetje doet denken aan Queen Another One Bites The Dust, maar dan door een vettig sausje gedraaid. Ook bij de You’re out of you element remix van Nachtbraker door Detroit Swindle is het onmogelijk stil te blijven zitten.

De 12 en 10 inch dubbelvinyl inclusief indrukwekkend artwork is al nummer 13 op het label en een absolute aanrader als je fan bent van funky, soulful house. Als dit je hoofd doet knikken, kruis dan zeker de release op 9 november aan in je agenda.