E.P.

Wutz – Nobody

Wutz

Wutz – Nobody

8
Releasedatum: 
09/01/2017

Het gaat hard voor Wutz. Sinds kort mag de 26-jarige dj en producer zich officieel een telg noemen van de AFTR-familie. Met releases op labels als Black Square Recordings en Eclipse drukt hij daarnaast ook zijn stempel op producevlak. Dat de man over een flinke dosis talent beschikt, viel ons dan ook meteen op tijdens Play & Produce, waar hij één van de ontdekkingen was van onze feedbackronde.

Met Nobody brengt hij een EP uit op Eclipse Recordings, het label van Gene Karz. Nobody bestaat uit 3 originals en 2 remixen van de hand van [Wex 10] en Linus Quick en mag al op heel wat feedback rekenen van grote namen in de scene, waaronder Maya Jane Coles.

Titelschijf Nobody maakt meteen duidelijk waar Wutz voor staat: donkere, ietwat ruwe techno. De melodie sleept je doorheen het volledige nummer mee. De weinige vocals die in de track voorkomen, geven het geheel een extra donker tintje mee.

[Wex 10] kreeg de eer om Nobody onder handen te nemen. We horen al meteen dat de Fransman enorme fan is van de original, veel elementen bleven namelijk behouden. Toch weet de man zijn eigen stempel op de track te drukken. Een laag hogere tonen over het geheel geeft het nummer dat iets luchtigere gevoel dan de original.

Tweede track op de EP is Victim. We horen een leuke synth stab die, mede dankzij een stevige portie delay, over de track heen rolt als ware het een sneltrein. Terwijl het stuk na de break erg clean start, komen er geleidelijk extra elementen bij, waaronder een soort houten percussie, die perfect bij het nummer passen. Een technonummer opgebouwd zoals we het graag horen. No-nonsense techno!

Victim werd herwerkt door Linus Quick, een Duitse techno-dj. Wat meteen opvalt is dat ook deze man gekozen heeft om heel veel van de originele track te bewaren. De original dient als het ware als een soort van onderlaag, waar Linus een nieuwe track overheen weeft op een ingenieuze manier.

Laatste original op de EP is Groove Control. Meteen horen we een duidelijk verschil met de eerste 2 nummers. In deze track creëert Wutz een eerdere dromerige setting, een nummer dat je zo laat meezweven op z’n beats. Wat ons betreft toont dit nummer perfect de capaciteiten van de jongeman aan. 

Wutz levert een 3-track EP af gevuld met no-nonsense techno nummers. Waar de eerste 2 tracks perfect zijn om menig dansvloer in vuur en vlam te zetten, toont de laatste track het potentieel dat schuilgaat in de 26-jarige dj/producer. Met deze EP bevestigt de man onze gevoelens vanop de feedback op Play & Produce. Van deze man gaan we nog veel horen.

Artiesten in dit artikel
Tags
EP