E.P.

Zoo Brazil - Peak

Zoo Brazil

Zoo Brazil - Peak

5
Releasedatum: 
15/04/2016

Na een dikke tien jaar is Zoo Brazil terug op Saved Records, het label van Nic Fanciulli. Hij plaatst er z'n comeback in de vorm van de Peak EP. Chaim verzorgt een remix!

Dat de producer talent heeft, weten we na knappe passages op Turbo, Get Physical, Defected, Sci+ Tec, Great Stuff, Strictly Rhythm, Skint en uitmuntende nummers als Single Of The Year en New York. Z'n kunde werd ook erkend met nominaties voor een Grammy en een Brit Award - zij het vanwege z'n rol achter de schermen bij het album X van Kylie Minogue.

Want voor het zogenaamde ghostproducen draait de Zweed z'n hand niet om. Waar hij vooral gekend is dankzij vakkundig studiowerk, vergeten mensen vaak dat hij met z'n dj-sets al achter de decks in roemrijke clubs als Ministry Of Sound, Space en Pacha wist te kruipen. Het is ook in die richting dat deze Peak EP mikt.

Van bij aanvang eist Peak enige aandacht op. Een kabbelend baslijntje en een langzaam huppelend synthmelodietje zullen het hele nummer afmattend te werk gaan, maar daar blijft het ook bij. Nog aanwezig: de monsterlijke dreun die komt aandringen, maar nooit echt potten breekt. Waar zijn de ratelende energievreters van weleer, Zoo Brazil? Dit leek een beep-test op valium.

Moeten we onze hoop dan op Chaim vestigen om nog wat leven in de brouwerij te krijgen? Helaas. Waar het bij de originele versie van Peak een beetje wachten op Godot was, lijkt ook hier het extra lijntje percussie en mystieke vocals de saaiheid niet weg te kunnen werken. Jammer! Op een ochtend om 7u13 na een verzengende nacht zal dit wel werken, zeker?

Heeft Zoo Brazil z'n huiswerk hiermee klaar voor de zomer? We betwijfelen het. Daarvoor zit er te weinig potentieel in deze EP.

Artiesten in dit artikel