Harvard Bass - Pruno EP

Door Sidney Ameel |
Geplaatst op 07/02/2011

Door / Op 07 feb 2011 / Reageer

Releasedatum:
25/01/2011
4

Harvard Bass werd vooral bekend door zijn legendarische remixes van Drop The Lime's Set Me Free en Beni's Maximus.Twee sterke remixes dus, maar het was al even een eindje geleden dat we nog eens een eigen EP van hem kregen. Op 25 januari lanceerde hij zijn Pruno EP op Teenage Riot Records. Het label zegt al genoeg: dit kan bijna niet anders dan een sterke productie zijn.

  Pruno ging al een eindje mee en dook steeds meer op in livesets, maar het bleef maar duren tot die 'onbekende track' eindelijk officieel uitkwam. Voor de die-hardfans was het dus waarschijnlijk een lijdensweg. Nu, sinds kort is de track eindelijk verkrijgbaar en ik denk dat hij al menig huiskamer op stelten gezet heeft. Een track die Harvard Bass' bijna legendarische reputatie nogmaals versterkt. Simpelweg een musthave.

  Onurp is letterlijk het tegenovergestelde van de voorgaande track. Opnieuw een sterk nummer, maar het mist wat de climax en iets meer pit die we wel terugvinden bij Pruno. But no worries, dit blijft op zich ook nog steeds een bom van een track.

  Tijd voor de remixes dan. Style of Eye remixte Pruno en dit lijkt me dan ook wel één van de beste remixers die ze konden kiezen voor dit nummer. Hun stijl ligt quasi vrij goed bij elkaar en ik was al benieuwd wat deze remix ging geven. De remix lijkt een aantal BPM meer te hebben en geeft je dus al snel zin om er eens goed op te dansen. De sound doet me wel sterk terugdenken aan de remix die Boys Noize ooit maakte voor N.E.R.D.'s Hot 'n' Fun. Verder een knappe remix die mijn verwachtingen toch wel sterk vervuld hebben.

  Cosmic Kids stonden in voor de remix van Onurp, een track waar wel iets mee aan te vangen is om te remixen. Het nummer wordt onmiddellijk met een zware beat ingezet en die wordt toch wel in heel het nummer meegenomen. Zoals ik dacht, maakten deze kids er een volwaardige remix van, met genoeg variatie, strakke bassline en slaagden ze er toch in de identiteit van het nummer voor een deel te bewaren.

 

Tracklist

  1. Pruno (Original Mix)
  2. Onurp (Original Mix)
  3. Pruno (Style of Eye Remix)
  4. Onurp (Cosmic Kids)
Conclusie:

Ik kan niet anders dan concluderen dat dit een volwaardige Harvard Bass EP is: strakke, aanstekelijke nummers die één voor één floorfillers van formaat zijn. Zowel de remixes als de originele tracks hebben hun eigen karakter, hun eigen sfeer die typisch is voor Harvard Bass of de remixers. Een EP die nog veel gedraaid zal worden!

8 reactiesop"Harvard Bass - Pruno EP"

afbeelding van eskimo55

Door eskimo55 op 7 februari, 2011 - 09:52

En niet te vergeten ook bekend van hun single Caked :)

afbeelding van biscuit

Door biscuit op 7 februari, 2011 - 12:21

afbeelding van Panormx

Door Panormx op 7 februari, 2011 - 13:20

pruno :)!

afbeelding van Deesisgoe

Door Deesisgoe op 7 februari, 2011 - 14:42

Style of eye remix! 2e climaxheart

afbeelding van Michiel.

Door Michiel. op 7 februari, 2011 - 19:02

en hun track 'Extreme Compote' samen met Noob, Brodinski en Djedjotronic!

afbeelding van Raveolution

Door Raveolution op 7 februari, 2011 - 19:10

same, ken hem vooral van Listen To This x)

Rave Is King

afbeelding van Steven Van Dorpe

Door Steven Van Dorpe op 8 februari, 2011 - 17:08

Goed album, maar de originele tracks zijn niet echt super, de remixes daarentegen vind ik wel sterk:)

afbeelding van Dieter_ShvdMnkys

Door Dieter_ShvdMnkys op 21 februari, 2011 - 17:29

Hmm, ietwat teleurgesteld wel. De Style Of Eye remix kan ik wel nog smaken

Shaved Monkeys

facebook.com/shavedmonkeys

twitter.com/shavedmonkeys

myspace.com/shavedmonkeysofficial

soundcloud.com/shavedmonkeys