Mightyfools - World Tour EP

Door Ben Moens |
Geplaatst op 12/04/2011

Door / Op 12 apr 2011 / Reageer

Releasedatum:
04/04/2011
4

De Mightyfools slagen er elke keer in om alle aandacht op zich te laten vestigen. Deze keer gingen een mixtape en een videoclip de nieuwe EP World Tour voor. Lektroluv Records laat het onafscheidelijke Nederlandse duo zo reeds hun vierde (weliswaar digitale) release uitbrengen en geeft aan de bezoekers van Fuzz nog een gratis edit van de track cadeau.

Na maanden van touren is hun kenmerkende sound nog niet verdwenen. Een hoog tempo, tonen die de hoogte inschieten dat het net geen pijn doet en uiteraard de “noise” na de climax zijn aanwezig in de titeltrack. Stevig staat vetgedrukt in hun woordenboek en dat merk je hier wel. Verschroeiende beats die licht ontvlambaar zijn, doen het naar mijn mening wel goed in een festivaltent. Dat belooft!

Mightyfools - World Tour (preview) by lektroluvrecords

TJR maakt het onze coördinatie knap lastig. Je benen beheersen de bass (die niet zoveel verschilt van het origineel), je hoofd kan op de verzengende mid-tonen meebewegen en als je dan nog meekan, zorgen de climaxen er wel voor dat alles finaal uit elkaar gedanst wordt. De Amerikaan staat gekend om zijn booty aanpak, maar die hanteert hij hier niet. Het is electro, en niet van de minste, die de plak zwaait. Of deze remix werkt op de dansvloer? LA Riots bewijzen het u graag. Mightyfools - World Tour (TJR Remix) preview by lektroluvrecords

Bij al dit lekkers zit ook nog een Dub van het origineel bijgevoegd en wij kunnen jullie alvast een exclusief cadeautje aanbieden: Mightyfools - World Tour (Video Edit) (Mediafire link)

Conclusie:

De Mightyfools groeien verder door en kunnen met deze EP gerust een nieuwe verovertocht om de wereld starten. Als ze daarbij op zoveel mogelijk Belgische festivals passeren tenminste, Laundry Day is alvast bevestigd! Ze puren hun gekende sound verder uit en die steekt zeker nog niet tegen. En Lektroluv, die zag dat het goed was.

8 reactiesop"Mightyfools - World Tour EP"

afbeelding van Raveolution

Door Raveolution op 12 april, 2011 - 20:44

TJR remix is king!

Rave Is King

afbeelding van Steven Van Dorpe

Door Steven Van Dorpe op 12 april, 2011 - 20:57

Leuk nummertje volledig in hun stijl.

afbeelding van bunny4life

Door bunny4life op 14 april, 2011 - 12:49

dikke platen!

 

(vraagje: waarom zie ik ni wa ik typ? behalve als ik alles selecteer)

♪♫ No need to ask my name to figure out how cool I am ♫♪

afbeelding van biscuit

Door biscuit op 15 april, 2011 - 12:50

afbeelding van Steven Van Dorpe

Door Steven Van Dorpe op 15 april, 2011 - 20:35

Heb juist het zelfde sinds eergisteren

afbeelding van Michiel.

Door Michiel. op 17 april, 2011 - 11:22

ik ook... :s

afbeelding van jimcoxhorst

Door jimcoxhorst op 4 mei, 2011 - 18:44

lekkere ep!!