Minimal Lounge - Barfuss / Zu Fuss (Single)

Door Steven Van Dorpe |
Geplaatst op 18/03/2012

Door / Op 18 mrt 2012 / Reageer

Releasedatum:
13/03/2012
4

Ongeveer een maand na het uitbrengen van het housy werk van Joey Payne komt Atmosphere Records alweer met een release. Deze keer is de minimalistische Duitser van Minimal Lounge aan de beurt en ontstond de remix in de studio van de Franse jongeling Remcord.

Minimal Lounge, die ook werkt onder het pseudoniem Einsiedler, is al ruim een decennium bezig met dj'en en producen. Desondanks kan hij een slechts een handvol releases voorleggen, voornamelijk minimalistische muziek met een stevige groove. Tevens is Alexander Klose eigenaar van het bescheiden Under Your Skin Records dat onder andere Marc Raum en Philipp Wolgast herbergt. Het enige wat hem tot nu linkte met Atmosphere records was een remix van Gypsy Ride van Stereo Express, maar met deze twee nummers komt daar nu verandering in.

1. Barfuss

Barfuss is van begin tot einde zeer minimalistisch zoals we gewend zijn van Minimal Lounge. De zware, dreigende stemmen en de break die ons tot diep onder de aardkorst terugbrengen zorgen dat het nummer niet snel de stempel vrolijk zal krijgen. Toch weet het nummer ons met een of andere duistere kracht de eerste tot de laatste noot op te dringen.

2. Barfuss (Remcord remix)

Al van bij het begin is te horen dat Remcord voor een housy remix is gegaan. Hij schuwt het niet om de bas vaak en gedurende lange tijd te laten wegvallen of toch zeker te minimaliseren. Verder zijn er enkel nog flarden van de voorheen zo dominante vocals te horen. Algemeen is deze remix een stuk lichtvoetiger en eigenlijk nog maar op een aantal punten vergelijkbaar met het originele.

3. Zu Fuss

Zu Fuss neemt ons mee op een psychedelische wandeling, deze keer blijven we echter gewoon op de aardkorst. Deze omslag in stijl weerspiegelt zich ook in de vocals, die hier zelf iets aanlokkellijks hebben en de break iets dragelijker maken.

Conclusie:

Einsiedler schenkt ons hier twee tracks die op gebied van stijl sterk variëren, Barfuss zorgt voor de donkere techno terwijl Zu Fuss eerder de kaart van de lichtere minimal trekt. De remix van Remcord bedient ons van een meer housy inslag wat deze release tot een zeer gediversifieerd geheel maakt.