Various Artists - Bedroom Players Vol. 2 EP

Door Steven Van Dorpe |
Geplaatst op 28/04/2012

Door / Op 28 apr 2012 / Reageer

Releasedatum:
30/04/2012
4

<p><iframe frameborder="no" height="166" scrolling="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftr... width="100%"></iframe></p>

Het Griekse Quantized Music levert ons een nieuwe portie muziek in het teken van hun tweede 'digital only' - want normaal brengt het label ook stijlvolle vinyls uit- Bedroom Players compilatie. De vier tracks werden telkens gemaakt in koppeltjes, naast labeleigenaars Lex en Tolis Q werkten ook KlaapAd.MarkSlaku & Melo en Gus & Bonso mee.

Quantized Music, dat als sterkhouder vooral Echonomist heeft, zet nu in op nieuwkomers. En dat doen ze zeker niet onaardig met dit bonte hoopje Grieken, waarvan Gus & Bonso veruit de bekendste zijn, zij het dan wel als Atheense dj's. De muziek die gaat van pure house naar minimalistische tech-house. 

1. Klaap & Lex - Vermont

Groovy is het eerst woord dat bij je opkomt bij het beluisteren van deze allereerste release van het duo. Een misschien net iets te veel op het minimalistische afgaande basslone wordt subtiel werkgewerkt door overtuigende vocals. Vermont knappe binnenkomer!

2. Slaku & Melo - Ad_Telepathy

Ad_Telepathy behoudt dezelfde groove zij het dat de track toch iets aangedikt wordt met een rechtlijningere bas en pianowerk. Samen krijgen we hier een meer housy pre-zomer gevoel bij, pre-zomer omdat we hopen dat de zomer toch nog iets meer mag brengen.

3. Tolis Q & Ad.Mark - Hate This Place

Labelbaas Tolis Q en zijn maatje Ad.Mark leveren een track volgens het klassieke tech-house stramien af met enkele breaks en een grote variëteit aan synths. Opnieuw goed, maar niet super.

4. Gus & Bonso - About You

About You draait vooral om de vocale samples die samen met de synchrone groovy bassline het nummer beheersen. De melodieuze breaks die een perfecte aanvulling vormen bij de vocals maken het nummer af. Sexy groovy!

Conclusie:

Van een release als deze kan weet je nooit wat je kan verwachten, daarom gaven we hem graag een kans. Dat alle tracks rond dezelfde rode draad, die hier gerust groove genoemd mag worden, draaien en hierdoor sterk bij elkaar passen en een geheel vormen dat sterker is dan de aparte delen, is een eerste verdienste van de release. Daarnaast staan er nog twee individueel geslaagde platen op de tracklist onder de vorm van Vermont en About You.