Disclosure - The Face EP

Door Adriaandr |
Geplaatst op 03/06/2012

Door / Op 03 jun 2012 / Reageer

Releasedatum:
04/06/2012
4

Disclosure is zonder twijfel een van dé clubrevelaties van de afgelopen twaalf maanden. Sinds de twee broers, amper 17 en 20 jaar, een jaar geleden gratis hun Carnival EP weggaven is de bal ferm aan het rollen gegaan. Dat ook het brede publiek de vrolijke beats lust mag duidelijk zijn. Hun remix voor Jessie Ware is namelijk afgelopen tijd in volle rotatie op Studio Brussel. Nu zijn ze er met nieuw materiaal, The Face EP, op Greco-Roman

Hoewel de EP pas morgen verschijnt hebben is de internethype rond de tracks al een maand geleden ontploft. Mede dankzij de onofficiële clip van What's In Your Head die al bijna een miljoen views wist te verzamelen.

Op deze tweede EP werkte men voor het eerst samen met gastvocalisten. Voor Boiling werd Sinead Harnett ingeschakeld. Dit nummer is de ideale soundtrack voor een zwoele nacht in een club of evengoed in een slaapkamer.

Control is een meer uptempotrack met een feature van Ria Ritchie

Conclusie:

Ergens in de hele dubstepontwikkeling is er een vertakking van het genre geweest die nu terug op het pad van house en techno is beland. Disclosure kan je in die muzikale lijn plaatsen. Sexy verknipte vocals, warme softporno synthjes en effectieve shake-that-ass-grooves. Geen big drops maar funky baslijntjes. Wie geen oor heeft voor deze deep house basslijntjes mist de kern en zal snel verdwalen in de muziek van de jonge UK'ers. Sterke tweede EP van dit duo. Something is boiling voor deze jongens!