Mosca - Eva Mendes EP

Door Ben Moens |
Geplaatst op 09/06/2012

Door / Op 09 jun 2012 / Reageer

Releasedatum:
11/06/2012
5

<p><object height="225" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud... <param name="allowscriptaccess" value="always"> <embed allowscriptaccess="always" height="225" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud... type="application/x-shockwave-flash" width="100%"> </object></p>

De Britse Mosca staat al sinds zijn debuutrelease persoonlijk garant voor erg kwalitatieve housemuziek. Hij doet dat echter niet met de klassieke Chicago-invloeden maar surft een beetje mee op de dubstroom van de UK garage. Vorig jaar brak hij met Bax alle potten en deuren naar de top open. Zijn langverwachte Eva Mendes EP op Hypercolour volgt nu en is alweer doordrenkt van de klasse. Een ware zege voor de housescene, want de EP staat hier met hele dagen op repeat!

1. Eva Mendes

De titletrack zet meteen de toon: lounge die helemaal geen lounge is. Het tempo ligt op een aardige hoogte, de kantjes zijn mooi afgevijld en de bij elkaar gedrukte bassen klinken aangenaam plomp. Dit is house van de bovenste plank, die overigens niet mijlenver verwijderd ligt van hitje Bax. Echte vocals zijn er niet, op wat gezeul op de achtergrond bovenop de zweverige akkoorden na.

2. Murderous & 3. Murderous (Dub)

Ook Murderous trekt de kaart van een minimal melodietje met een house-afwerking er bovenop. Een zwoele vocal (All I wanna do, is get into you) maakt het heerlijk lange lied iets minder tam, iets waar de nodige high-hats en glinstersamples echter niet veel moeite mee kenden. Knap staaltje clubmateriaal, met een gratis Dub erbovenop!

4. Accidentally & 5. Accidentally (Dub)

Accidentally, met de vocale steun van legende Robert Owens, doet het vanzelf iets introverter aan. Minder zwier, minder uitbundigheid en een basslijn à la Fired Up van de Funky Green Dogs. Al is een vergelijking met die plaat misschien wat minderwaardig aan dit arrangement. Wat gespeel met de punch en een op-en afgaand miditoontje zetten de verveling namelijk honderden meters buitenspel.

Conclusie:

Drie topnummers die één voor één klaar zijn voor de dansvloer. De Brit toont dat hij erg veel in z’n mars heeft en verkwanselt geen greintje talent. Het lijkt een goed recept; oude house-invloeden aangevuld met technische kneepjes die de rest van producers tegen volgende zomer pas onder de knie heeft. Vooral Eva Mendes en Murderous zijn vatbaar voor een repeatkuur! Wij raden jullie ten zeerste aan om deze topper niet te missen op Dour!