Moonlight Matters - Come For Me EP

Door fosco13 |
Geplaatst op 18/06/2012

Door / Op 18 jun 2012 / Reageer

Releasedatum:
18/06/2012
5

Als we Aeroplane en The Magician omschrijven als koningskoppel van de nieuwe stroming in de huidige (nu-)discostroming, dan is Moonlight Matters ongetwijfeld hun kroonprins. Dat denken ze ook bij Kitsuné, waar ze nu ook Sebastiaan Vandevoorde aan hun indrukwekkend lijstje gezichten op hun platencovers kunnen toevoegen. Op zijn nieuwe EP, Come For Me, krijgt hij wel de hulp van een aantal bevriende muzikanten. Gustaph en Starving Yet Full, zangers bij respectievelijk  Hercules & Love Affair en Azari & III zorgen voor de zang, Punks Jump UpJunior en Herr Styler nemen de remixen voor hun rekening.

Vorig jaar was Moonlight Matters nog niet de bekende naam die hij vandaag is, hoewel hij zich toen al bewees met enkele remixen en met festivaloptredens op onder meer 10 Days Off. Ook als producer maakte Sebastiaan Vandevoorde furore, bijvoorbeeld bij Shindu, die hij vorig jaar aan een zomerhit hielp. Onlangs stond hij nog op de verzamelaar die Aeroplane uitbracht en daar had hij al het gezelschap van Herr Styler, één van de remixers waarop hij beroep doet voor deze Come For Me EP.

1. Come For Me ft. Gustaph

De titeltrack valt meteen met de deur in huis: Moonlight Matters komt voor jou en dat doet hij in stijl. Op Come For Me verzorgt de Belgische soulzanger -wat een stem!- Gustaph, die sinds kort deel uitmaakt van Hercules & Love Affair, de zangpartijen. De track is de perfecte crossover tussen disco en andere electro-invloeden en mag voor ons eindelijk eens de zomer inluiden.

2. Standing Up For Love ft. Starving Yet Full

Starving Yet Full maakt nog steeds deel uit van het Canadese collectief Azari & III die eind vorig jaar nog in Leuven te gast waren. Op Standing Up For Love daalt het tempo even, maar de saxofoonsolo in het midden maakt van deze discoballade een aangenaam luisternummer.

3. Rain Dance

Rain Dance verkent dan weer een andere kant van het brede spectrum dat Moonlight Matters kan bestrijken. Met geluiden die recht uit de jungle lijken te komen construeert hij hier een echte regendans, zo opzwepend dat je vanzelf naar buiten zou lopen, stel dat de Belgische zomer ooit echt zou beginnen!

4. Come For Me (Punks Jump Up remix)

De remixen overlopen is geen eenvoudige taak, want ze staan namelijk netjes verspreid over de verschillende digitale kanalen. Beginnen we met iTunes, waarop deze van Punks Jump Up, in hun eigen woorden de Freestyle Mix, staat. Hun poppy electrosound, die ook op hun eigen recentste EP op Kitsuné te horen was, maakt van Come For Me een hapklaar dansbrokje.

5. Come For Me (Junior remix)

Wat de Belgische Junior, die onlangs op het Lektroluv label neerstreek, op Beatport van het titelnummer maakt, is erg knap. Zonder verpinken laat hij de soulvocals opbouwen tot een climax met scheurende beats, waardoor je dit nummer gerust in een set van Boys Noize of zijn grote baas kan verwachten.

6. Come For Me (Herr Styler remix)

Bewaar het beste tot het laatst moet het motto geweest zijn voor deze EP, waardoor het jammer is dat deze remix enkel op Juno Download is te verkrijgen. Herr Styler, de Italianen die ook al aanwezig waren op de compilatie van Aeroplane en de Shindu EP van vorige zomer, mogen ook hun gangetje gaan met Come For Me. Zij presteren het om enkele oosterse klanken te mengen met de hooggepitchte vocals. Laidback, maar o zo verslavend, deze versie!

Conclusie:

Als we ons even mogen wagen aan enkele voorspellingen: Moonlight Matters gaat deze zomer het succes van The Magician achterna, Come For Me wordt de meestgedraaide zomerplaat op de radiozenders en een beter keuze als remixers dan dit trio (Punks Jump Up, Junior en Herr Styler) kan je niet maken. Zelfs wanneer je elke keer Gustaph en Starving Yet Full zou moeten meekopen, zou ons advies zijn: 3 x aanschaffen (op de verschillende digitale) platformen, deze handel!