Mightyfools - Vega EP

Door Ben Moens |
Geplaatst op 30/06/2012

Door / Op 30 jun 2012 / Reageer

Releasedatum:
02/07/2012
3

Er zijn nog zekerheden: zo is het Nederlandse duo Mightyfools altijd wel ergens op de radar aanwezig. Afgelopen voorjaar blikten ze een exclusieve track voor labelbaas Dr. Lektroluv z'n Braziliaanse mix-cd in, gaven we een gratis download weg en knalden ze zich met een mixtape in onze februariselectie. Net voor de festivalzomer is er een nieuwe EP op Lektroluv Records -#70 voor het label, hoera!- klaar: Vega. Remixen zijn er van twee Belgen: Modek en Junior. Support is er onder meer van Digitalism, Fake Blood en BeatAuCue.

1. Vega

Het geluid van een racewagen klinkt altijd wel leuk en wanneer dat onder druk naar zijn drop toeklimt, heb je onze aandacht. De heropbouw nadien bevat een beetje trance en drumpcomputers op speed die een leuke rave maar ook een zware grungestroop op zich krijgen. Beetje spijtig want het doet het lied niet veel goeds. De melodie zit wel strak maar de wall of sound -of moeten we noise gebruiken?- is iets de dik.

2. Vega (Modek's 'Hyper' remix)

Modek kroont zich stilaan tot keizer van Belgische beats dezer dagen. Na enkele uitstekende releases (Willow/Dust en The Brink) en een gratis download is ook deze remix er knal op. Hij kiest voor een hypernerveuze en eerder minimal aanpak. Weg wall of noise dus, welkom gehypnotiseerde strobe-effecten. Indrukwekkende verandering maar wel eentje met nog genoeg aandacht voor de leuke melodie als teasers tussenin. Als een verschroeiende demmarage in het wielrennen, hopelijk wordt dit opgepikt in vele festivalsets.

3. Vega (Junior remix)

Ook voor Junior gaat het hard in 2012. Aangebracht door Mr. Magnetik in z'n interview en op diens laatste Remanence EP en meteen aan de bak gezet met een eigen EP (met support door de Bloody Beetroots en Mustard Pimp) en nog enkele remixen. Zo ook onlangs op Kitsuné voor Moonlight Matters' Come For Me debuut-EP. Hij laat in deze remix wat faders binnensluipen en zet ook de grunge bij het huisvuil. Dit lied is het meest meeslepend en sleurt er een verzengende laseroorlog bij. Alles moet er zo’n beetje aan.

Conclusie:

De Mightyfools stellen niet teleur, maar helaas zijn de remixen wel wat beter dan het origineel. Nederland - België 1-2? Lektroluv heeft er alleszins enkele leuke electrotracks bij met hun mijlpaal van EP nummer 70.