Max Cooper - Mechanical Concussion EP

Door Adriaandr |
Geplaatst op 03/07/2012

Door / Op 03 jul 2012 / Reageer

Releasedatum:
28/06/2012
4

Sinds de eerste release op Traum Schallplatten in 2009 gaat het erg snel voor Max Cooper. De afgelopen drie jaar heeft de Engelsman consequent sterke releases afgeleverd en zich kunnen profileren met een herkenbare stijl. Dat hij ook Stephan Bodzin tot zijn fans kon rekenen mocht al snel blijken, zeker toen de man hem vroeg voor een release op zijn eigen label. Die Mechanical Concussion EP was hier het resultaat van.

Cooper staat gekend voor zijn melodieuze aanpak binnen het technogenre maar laat op deze EP voor Herzblut een andere kant van zichzelf zien. We horen nog steeds de typische Cooper-glitches en de zin voor avontuur in zijn composities maar de melancholie die we van hem gewoon zijn -denk aan zijn laatste Egomodal EP- maakt hier plaats voor pure agressie. Ook de titelnamen laten niets aan de verbeelding over en gaan hand in hand met de rechttoe rechtaan mentaliteit van de nummers zelf.

1. Fisted

Voor Fisted werkte Cooper samen met Jeet. Daarmee werkte hij vroeger al samen onder het Xircus-alias. Op zijn SoundCloud spreekt Cooper zelf over dit nummer als "the hardest track i've ever made". Niet moeilijk te begrijpen als je aandachtig luistert naar een georganiseerde kakafonie als deze. 

2. Ruptured

Ruptured klinkt minder chaotisch maar minstens zo dreigend en militaristisch met de eeuwig loopende kalimba en triolen hi-hats.

Conclusie:

Deze Mechanical Concussion EP bevat twee meer dan degelijke producties die een mooi contrast bieden met het melodieuzere werk van Max Cooper en ongetwijfeld live ook de boel niet heel laten. Wij kijken alvast uit naar Cooper's optreden op de eerste dag van Dour waar hij de boel mag afsluiten na Caribou, Rone, Joris Voorn en Adam Beyer!