Peter & The Magician - Memory EP

Door fosco13 |
Geplaatst op 08/07/2012

Door / Op 08 jul 2012 / Reageer

Releasedatum:
09/07/2012
4

Na de laatste EP van Moonlight Matters is het nu de beurt aan een andere landgenoot om zijn trucjes op het Frans-Japanse label Kitsuné te laten horen. Samen met Yuksek vormt The Magician het duo Peter & The Magician dat eerder al de Twist EP samen maakten. Nu produceren ze samen Memory, een single waarvan ook Le CrayonNSFW en Poindexter aangepaste versies maken.

De samenwerking tussen Yuksek en The Magician verloopt dus vlot, dat vertelde de Fransman zelf al in zijn ons interview vorig jaar. De Memory EP is dus misschien maar een tussendoortje tot een uitgebreidere EP of zelfs een album.

1. Memory

De titeltrack is een typische dansvloer discobom waarop The Magician een patent heeft. Yuksek voegt er zijn elektronische toets aan toe, et voilà: een gouden combinatie. De vocals zijn misschien eenvoudig te noemen, maar ze werken wel.

2. Memory (Club mix)

De Club mix is zoals de naam al duidelijk maakt nog geschikter voor dj's om de dansvloer in beweging te krijgen.

3. Memory (Le Crayon remix)

Le Crayon is een jonge producer uit Parijs en hij slaagt er meteen in om zijn remix fris en origineel te laten klinken.  In zijn versie vallen niet zozeer de steeldrums zoals in het origineel op, maar wel de volle electrobeat die ook deze remix bij veel dj's geliefd zal maken.

4. Memory (NSFW remix)

In de promotekst staat NSFW beschreven als een mysterieuze producer, maar na wat opzoekwerk komen we wel te weten dat hij uit Amsterdam afkomstig is die onder meer al een remix maakte voor Drop Out Orchestra. Waarvoor de afkorting van zijn naam staat moeten we jullie waarschijnlijk niet meer uitleggen, maar zijn happy remix werkt alvast laagje per laagje toe naar een climax.

5. Memory (Poindexter remix)

Poindexter, de Amerikaanse producer Andrew Rodriguez die al op de verzamelcd van Kitsuné te vinden was, mag deze EP afsluiten. Hij kiest voor een iets tragere, zomerse herwerking van het origineel, maar behoudt wel de italo-disco touch van het origineel.

Conclusie:

Soms heb je koppels waarvan je weet dat ze eeuwig bij elkaar zullen blijven en voor de (werk)relatie tussen deze Fransman en onze landgenoot hopen we hetzelfde. De drie remixers slagen erin om deze potentiële zomerhit fris en origineel te laten klinken. Kooptip!

1 reactieop"Peter & The Magician - Memory EP"

afbeelding van Ben Moens

Door Ben Moens op 9 juli, 2012 - 01:39

ferm!