Kaiserdisco - Lusitania EP

Door Steven Van Dorpe |
Geplaatst op 22/07/2012

Door / Op 22 jul 2012 / Reageer

Releasedatum:
23/07/2012
4

Zeven releases en één jaar na de oprichting van KD Music doken de Duitse labelbazen nog eens samen de studio in. Kaiserdisco toverde een keizerlijke Lusitania EP uit zijn mouw. Het tweedelig werkstukje voert ons puristische tech-house van de bovenste plank.

Frederic en Patrick, de tandem achter Kaiserdisco, startten hun carrière in 2008 en maakten sindsdien een hoge vlucht. Zo remixten ze al Booka Shade, Extrawelt en 2000 & One en brachten ze nummers uit op labels zoals Drumcode, Strictly Rhythm en 100% Pure. Bekendste nummers van hen zijn zonder twijfel Poco Loco en Jaana.

1. Salamanca

Een prachtig opgebouwde track waar aan de toms en bassen een geestig melodietje wordt toegevoegd dat ons rustig naar een break toeglijdt. Daarna begint het spierballengerol, en zelf wat meer dan dat, met het pompen van de bas en tokkelen van de synths. Absoluut dansbaar.

2. Talavera

Talavera, dat qua vormgeving het evenbeeld van Salamanca is, schakelt een tandje lichter en heeft ons, mede dankzij de gedimde vocals, meer een summer vibe. Leuk plaatje voor in een ontspannende deep house-set.

Conclusie:

Sommigen kondigden deze Lusitania EP aan als een van de beste producties van Kaiserdisco, voor ons mag dat gewoon een van de betere worden. Zeker met Salamanca zouden de twee wel eens een hitje binnen hun genre kunnen hebben. Binnenkort gegarandeerd te horen op de betere feestjes en mixtapes.