Boris Dlugosch - Cycle EP

Door Ben Moens |
Geplaatst op 19/07/2012

Door / Op 19 jul 2012 / Reageer

Releasedatum:
23/07/2012
4

Lektroluv Records haalde een klepper in huis: Boris Dlugosch! Hij verscheen vorig jaar op 10 Days Off al eens ten tonele op hun labelnight maar komt nu dus ook met een EP op de proppen. Tour de France of niet, Cycle zal die heten. En oh ja, als remixers demarreren niemand minder dan Etienne de Crécy en VNNR langs! Los uit het wiel!

1. Cycle

Van bij de start werkt het nummer vrij verschroeiend op de gemoederen. Ondanks de context doet dit echt aan een race denken, met sommige intensere stukken en steekjes technische kunde die de variatie brengen. Dat is wel nodig, want een echt breed spectrum van gebruikte beats is er niet. Edoch; hij slaagt er glansrijk in op een tempo om u tegen te zeggen! 

2. Cycle (Etienne de Crécy 'Electronic Jail' remix)

De Fransman doet het kalmer aan, met eerder vintage synthszwepen als basis en een dikke knop waarmee de ruwheid plotsklaps terug kan gebracht worden. EDC heeft wat balast overboord gesmeten en alle focus op deze twee elementen geplaatst. Aangevuld met wat hihats en vooral veel klasse wordt dit een waar kroonjuweel.

3. Cycle (VNNR remix)

Onze Belgische VNNR raakt niet geïntimideerd door de twee grootmeesters waarmee hij deze EP deelt en gaat terug voluit voor harde electro. Veel fade-effecten, een erg lange opbouw en dan een drop die dreunt tot in Tokyo. De tintelende fidgetinvloeden doen denken aan een Highbloo in vorm. Knap!

Conclusie:

Vooral de remix van Franse baron Etienne de Crécy valt zeer, zeer in de smaak. Boris Dlugosch zelf bewijst nog maar eens z'n status. Of hoe je een technotrack warm en hard tegelijk kan doen klinken; doe het hem maar na. Hopelijk to be continued!