10 Days Off - Dag 8

Door Maks |
Geplaatst op 21/07/2012

Door / Op 21 jul 2012 / Reageer

Releasedatum:
20/07/2012
4

Dag 8 van 10 Days Off was terecht uitverkocht, want Compuphonic, Maceo Plex, Booka Shade, Maxim Lany en Red D stonden deze avond op de affiche. Aan de buzz die er heerste en de enorme vraag naar kaarten te zien, had de organisatie makkelijk de Vooruit tweemaal kunnen uitverkopen. En een volle zaal, dat belooft sowieso veel moois.

Compuphonic mocht de avond openen met een dj-set. Hij deed dat lekker opbouwend, met wat diepere tunes, afgewisseld met een snuifje electrovibes, wat voor een aangename aclimatisering zorgde. Toen Maxime Firket tegen het einde van zijn set de nieuwe klassieker Spanish Fly van 2000 & One dropte, at het publiek uit z'n hand en was de toon voor de rest van de avond gezet.

Maceo Plex nam om één uur de plaats achter de draaitafels over en zorgde voor een donkerdere set dan verwacht. Hij was verrassend, en duidelijk in z'n Maetrik mood, zijn alter ego waarmee hij onder andere op het Cocoon label muziek heeft uitgebracht. Zijn set viel ondanks zijn licht routineuze aanpak zeer in de smaak bij het publiek en was de ideale opwarmer voor de headliner van die avond, Booka Shade.

Arno Kammermeier en Walter Merziger hadden er duidelijk zin in en het duo vuurde zowel donkere techno als enkele van hun algemeen gekende hits op de massa af, nummers die dus ook uit volle borst werden meegejoeld. Het publiek wist het zeer te smaken en het leek alsof de jongens nog wel een uurtje langer konden doorgaan.

Echter stonden Red D en Maxim Lany al enkele uurtjes scherp, en zij waren dan ook een perfecte afsluiter voor een gevarieerde doch homogene line-up van deze voorlaatste avond 10 Days Off. Bassheavy grooves werden afgewisseld met pianoloops en deep housegeweld met brede smiles, zoals we van de heren gewend zijn.

Conclusie:

Dit was alweer een geslaagde avond op 10 Days Off en na dag 4 al de tweede uitverkochte Vooruit van deze editie! Bekijk nog eens het verslag met headliners Maceo Plex en Booka Shade: