Various Artists - Loungecore (Compilatie)

Door Adriaandr |
Geplaatst op 10/08/2012

Door / Op 10 aug 2012 / Reageer

Releasedatum:
13/08/2012
4

Hospital Records is met artiesten als High Contrast en Logistics sinds jaar en dag één van de meest succesvolle drum'n'bass labels. Zeker nu, in tijden waar drum'n'bass doorgaat als popmuziek, is het label, dat altijd al de focus legde op de melodieuzere vorm van het genre, uitgegroeid tot een van de sterkste merken binnen de hedendaagse dansmuziek. Loungecore is Hospital's nieuwste vrucht. Voor de compilatie, die enkel digitaal te verkrijgen is, hebben ze diep in de back catalog gevist om maar liefst achtentwintig vergeten parels terug op te duiken!

De meeste nummers stammen uit een tijdperk waar het label gekend stond om haar benadering vanuit soul, funk, jazz en lounge. Loungecore was de benaming van de muziek die het label van Tony Colman en Chris Goss uitbracht, toen ze Hospital Records meer dan vijftien jaar geleden oprichtten. "That was our term for the early stuff that came out on Hospital. And if you listen to it now, it’s still an appropriate genre title – because it’s very much analogue lounge music at drum ‘n bass tempo with fast beats.” - London Elektricity (FACT Magazine, July 12).

De compilatie verenigt recente nummers van Netsky, High Contrast, Nu:Tone en B-Complex met muziek van voor de eeuwwisseling. Tot de gouden ouden rekenen we nummers van onder andere Syncopix, Seba & Paradox en Landslide. Opmerkelijk nummer is Zed Between The Eyes van Izit. Izit was namelijk de band waarin Tony Colman, CEO van Hospital en beter bekend als London Elektricity, speelde voordat er sprake was van het grote succes van het label en zijn eigen drum'n'bass-act. 

1       LAOS - Panda Style
2       Syncopix - General Hospital
3       London Elektricity - Rewind     Original Japan Version
4       Dkay & DJ Lee - Touch
5       Netsky featuring Jenna G - Moving With You
6       Peter Nice Trio - Harp of Gold
7       Tomahawk - Until Dawn
8       High Contrast - Kiss Kiss Bang Bang
9       Nu:Tone - Breathless
10      B-Complex - Little Oranges
11      London Elektricity - Will To Love
12      Seba & Paradox   - Move On
13      High Contrast - In-A-Gadda-Da-Vida
14      Izit - Zed Between the Eyes
15      Grand Unified feat. Kadeem - Music Makes Me Feel This Way
16      Logistics - Last Year's Loss
17      Luca - Saint Bond
18      Phuturistix - Beautiful Nu: Tone Remix
19      London Elektricity - South Eastern Dream
20      Netsky - Endless Search
21      Landslide - Drum & Bossa
22      Nu:Tone - Ebb & Flow
23      London Elektricity - All Hell Is Breaking Loose
24      Syncopix - Happy, Happy, Joy, Joy
25      Stanza - Rose Garden
26      London Elektricity - Houston We Have No Problem
27      High Contrast - Global Love
28      Netsky featuring Bev Lee Harling - Let's Leave Tomorrow

Conclusie:

Ondanks het feit dat Hospital deze cd ongetwijfeld ook uitbrengt om nog eens cash te toveren uit hun back catalog is het niet slecht om oude pareltjes nog eens boven te halen. Daarnaast is het goed om te zien dat het label haar roots ook eens voorstelt aan een nieuwe generatie, wie dit immers vergelijkt met wat het label afgelopen jaar uitbracht zal zijn ogen misschien opentrekken. Sterke verzameling dus, wij (her)ontdekten alvast een aantal fijne platen!