Extrema Outdoor 2012: 17 000 vredevolle danceliefhebbers

Door Sidney Ameel |
Geplaatst op 12/08/2012

Door / Op 12 aug 2012 / Reageer

Releasedatum:
11/08/2012
5

Extrema Outdoor Belgium kreeg vorig jaar een award voor beste nieuwkomer in Europa. Een mooie pluim op hun hoed, want de reacties waren toen lovend over het Houthalen-Helchterse festival, desondanks het wat tegenvallen van het weer. Dit jaar stond het festival opnieuw op de oevers van Kelchterhoef én ze troffen het met weer. Wij waren er zaterdag bij en dit is ons verhaal.

Na een korte rit  door het domein rond Kelchterhoef vond onze wagen een plaatstje tussen de vele bomen. Een prachtige locatie en al van bij het uitstappen hoor je een doffe, diepe bass door het bos galmen. Na eventjes stappen komen we eindelijk aan bij het festivalterrein. De plaats waar je binnenkomt, geeft je onmiddellijk een goede indruk van waar alle stages ongeveer gelegen zijn. 


Circoloco

Na kort even alle podia bezocht te hebben en tot de aangename verrassing te komen dat de Breakdownstage eigenlijk een botsautotent is, bleven we dan toch even staan in de circoloco-tent. Ruw vertaald het 'gekke circus'. En gek was het ook. Met de zuiverste techno, stonden honderden mensen hun ding te doen op de beats van Matthias Tanzman, Tania Vulcano en David Squillance. Maceo 'Stay High Baby' Plex stuurde jammer genoeg zijn kat, en werd vervangen door Tofke, een ouwe rot uit de scene. We praatten nog wat bij backstage en ik moet zeggen: het is een.. euhm.. tofke.


Breakdown

Addison Groove speelde net daarna in de botsautotent van Murdocks Breakdown, maar er was beduidend weinig volk. Ook een maand geleden op 10 Days Off trok de Engelsman minder volk dan verwacht en nochtans bracht hij alweer een verbazingwekkend goeie set met de beste juke, jungle en bass.

Wellicht één van de meest populaire stages was Feestgedruis. Het partyconcept kreeg een stage die volledig in hun piratenstijl uitgebouwd werd: houten staketsels, piratenvlag, kooien en later op de avond zelfs vlammen. De line-up bestond nochtans uit iets minder bekende namen zoals Fernando Constatino en Ultrasone maar op zo'n locatie doet dat er gewoon niet toe. De sfeer was er en meer heb je niet nodig.

De Versuz-stage was dan weer volledig ingericht als een sprookjespaleis. Alsof ze oud barbie-huis genomen hadden en met de vergrootmachine van Barbaras hem enkele malen vergroot hadden. Sander Kleinenberg, Peter Luts, Basto en Funkerman waren enkele namen van op dit podium. De zomerse housedeuntjes zorgden ervoor dat de stage de volledige dag dichtbevolkt bleef.


Mixed Stage

Het eigenlijke hoofdpodium was de Mixed stage, maar trok eigenlijk niet zoveel volk zoals verwacht. Nochtans draaide Gui Borrato een hemelse set om u tegen te zeggen en leverde Inner City live puik werk. Vooral hun Good Life werd nog steeds onaangetast gebracht. Alsof de mensen vergeten zijn wie Inner City eigenlijk is. Ook Sasha tekende afwezig, waardoor de Mixed stage al om 22u bijna volledig leeggelopen was. 

Conclusie:

Extrema Outdoor 2012 had alle geluk op zak: goed weer, uitverkocht en 2500 extra bezoekers mogen verwelkomen. Met iets meer dan 17 000 bezoekers was deze nieuwste editie een groot succes. De sfeer zat er goed in en vooral de La Rocca-, Versuz- en Feestgedruis-stages waren bijzonder populair. Ook opvallend was de gemoedelijke sfeer. Iedereen was uitgelaten, vriendelijk,... Je kreeg geen boos gezicht als je toevallig met je schouder een andere passant raakte, maar een vriendelijke lach dat het in orde was.

Een werkpunt voor volgend jaar? Er is nog meer plaats voor feestvierders, dus waarom zouden jullie die nog niet meer opvullen?!

1 reactieop"Extrema Outdoor 2012: 17 000 vredevolle danceliefhebbers"

afbeelding van Karel-Jan

Door Karel-Jan op 12 augustus, 2012 - 14:11

Leuk verslag en leuke foto's!