Solomun fladdert als Berlijnse kackvogel

Door Jeroen Peetermans |
Geplaatst op 18/06/2012

De Duitse dj, producer, clubeigenaar en radiopresentator Solomun komt op de proppen met een wel zeer eigenaardige videoclip voor zijn single Kackvogel. Een oude vent beweegt zich welgemoed doorheen talrijke Berlijnse straten. De nog energieke oude man danst zijn benen van onder het lijf. Het is alvast moeilijk om je lach in te houden bij de dansmoves van deze vrolijke grijsaard!

De Berlijnse zomer komt eraan en Solomun zorgt al meteen voor bijhorende muziek. Zijn single Kackvogel verscheen nog maar net op Watergate Records en is in feite een voorsmaakje voor zijn naderende mixcompilatie. Het Duitse label Watergate besliste om voor de eerste keer een videoclip te maken voor één van hun releases. Het resultaat mag er zijn en vormt een echte opkikker tijdens de regendagen in ons land. Regisseur van dienst is Jakob Grunert.

De hoofdrol in deze clip is weggelegd voor de excentrieke Friedrich Liechtenstein. Deze man begon als poppenspeler en theaterregisseur, al vlug stortte hij zich in een nieuw avontuur. In 2003 begon Liechtenstein samen met Arnold Kasar en Nicholas Bussmann een carrière als electropopmuzikanten en -entertainers. Vooral dat laatste is belangrijk, want ook dat zie je nu weer terug in deze videoclip. De 56-jarige steelt de show als het ware.

De in Hamburg gevestigde, maar in Kroatië geboren Solomun speelt een grote rol in het Duitse housecircuit. Dat doet hij via producties, remixen en een druk bezet tourschema. De Duitse Kroaat maakte remixes voor labels als Buzzin Fly, Get Physical, Mobilee en Four:Twenty. Daarnaast beheert hij ook zijn eigen (zuster)label genaamd Diynamic. De laatste jaren heeft Solomun nog meer op zijn conto staan, zo is hij ook clubeigenaar en radiopresentator.

Volg deze ludieke rondleiding doorheen Berlijn en laat je inspireren door de danspassen van de opgewekte vijftiger.