Noorse inspecteur in kortfilm

Door fosco13 |
Geplaatst op 21/06/2012

Om van een zomerhit te spreken is het misschien nog wat vroeg, maar wat Todd Terje presteerde met zijn Inspector Norse mogen we toch kwalificeren als een grote lentehit. Eindelijk heeft het nummer nu ook een officiële videoclip en dat is niet zomaar een muziekfilm, maar wel een fragment uit een heuse kortfilm over de inspecteur!

De track maakt deel uit van zijn EP It's The Arps, die al in januari dit jaar op Smalltown Supersound uitkwam. Dat is een onafhankelijk Noors platenlabel waar naast Todd Terje ook landgenoten als Diskjokke en Lindström deel van uitmaken. Inspector Norse bereikte al de top van de dancecharts in verschillende landen.

De videoclip is eigenlijk een fragment uit de kortfilm Whateverest, geregisseerd door Kristoffer Borgli. De film (en de muziekvideo) vertellen het verhaal van Inspector Norse, alias Marius Solem Johansen, die een voorliefde heeft voor dansen en drugs en dat graag met de wereld deelt op YouTube.

Als je niet genoeg kan krijgen van de muziek van Todd Terje, check dan zeker ook eens zijn SoundCloud of check welke platen hij meeneemt in de festivalzomer door zijn mix te beluisteren die hij vorige maand voor de bekende podcast Beats In Space maakte.

UPDATE: De net aangehaalde documentaire van Krisstoffer Borgli kan je nu ook hieronder bekijken. Deze opmerkelijke docu was de winnaar van de Special Jury Award op het American Film Institute Fest in Los Angeles: