Justice spaart kosten noch moeite voor nieuwe videoclip

Door Simon Loncke |
Geplaatst op 11/07/2012

Vandaag liet Justice de videoclip van hun meest recente single New Lands op ons los. De clip draait rond een futuristische sport en is geregisseerd door het gerenommeerde collectief Canada. Kosten noch moeite werden gespaard voor de clip en hiermee bevestigt het Franse duo nog maar eens waarom ze zoveel nominaties voor video-awards op hun naam hebben staan.

Justice staat al langer bekend voor hun originele videoclips, zo wonnen ze al twee maal een award voor Best Video op de MTV Europe Music Awards en waren ze al eens genomineerd voor een Grammy Award, voor hun videoclips van We Are Your Friends en D.A.N.C.E.. Met de videoclip van New Lands, die in samenwerking met Red Bull werd gemaakt, doen ze hun reputatie op dit vlak alle eer aan. Voor de regie deden ze deze keer een beroep op het collectief Canada, dat bestaat uit het Spaanse trio Luis Cerveró, Nicolás Méndez en Lope Serrano.

De videoclip toont fragmenten uit een wedstrijd van een gecompliceerde, futuristische sport: zo komen er onder meer motorrijders, baseball spelers, hockey spelers, American Football tactieken, touchdowns, en een portie lacrosse, met het nodige geweld, in te pas. Dit alles wordt bestuurd via moderne technologie. Op 12 juli komt er trouwens een Behind The Scene versie van de videoclip uit, waarin wordt getoond hoe de videoclip tot stand kwam.

Het nummer New Lands, dat al te horen was op het tweede album van het excentrieke Franse duo (Audio, Video, Disco), werd onlangs uitgebracht als een EP en bevat naast de titeltrack ook nog een live-versie en remixen van SebastiAn, DJ Falcon en A-Trak.