Kijk waar Hot Chip nu weer is

Door Simon Loncke |
Geplaatst op 20/07/2012

Hot Chip is volledig terug met een nieuw meesterwerkje! De Britse band brengt een ietwat lugubere, maar uiterst originele videoclip uit voor hun nieuwste single Look At Where We Are. De video zelf werd geregisseerd door Danny Perez en werd gemaakt in samenwerking met The Creators Project. Bij de single is trouwens ook een exclusieve remix van Major Lazer op vinyl te koop!

Het is waarschijnlijk niet echt aangeraden om deze clip te bekijken in benevelde toestand, al kan de video dan misschien nog een stuk eclectischer en absurder overkomen dan ze al is. In de videoclip worden namelijk abstracte elementen als aardbeien, pluchen slangen, opengesneden hoofden, een uit de hand gelopen videoset en heel wat trippy beelden gecombineerd met een hallucinerend effect als resultaat.

De clip werd in elkaar geboetseerd door de Venezolaanse kunstenaar Danny Perez, die vooral bekend is door zijn fotografische werken en daarnaast ook muzikant is. De clip werd gedraaid in samenwerking met The Creators Project, een project dat vooral werken van artiesten met meerdere talenten steunt.

Het nummer Look At Where We Are is een van de tracks van het recentste album van Hot Chip, In Our Head genaamd, dat sinds vorige maand in de winkelrekken te vinden is. Verder maakte Major Lazer, het duo dat bestaat uit Diplo en Switch, een remix voor het nummer, die hieronder te vinden is: