Digitalism in de problemen door clip met beelden Tik Tak

Door fosco13 |
Geplaatst op 20/07/2012

Onlangs bracht de Duitse electrogroep Digitalism een speciale compilatie in de reeks DJ-Kicks uit en daarop stond ook hun nieuwe single Falling. De videoclip van dit nummer bestaat uit beelden van de VRT-kinderreeks Tik Tak, die blijkbaar zonder toestemming van de Vlaamse omroep werden gebruikt.

Iedereen die in de jaren 80 en 90 als kind tv keek, kent wel Tik Tak. In dit kinderprogramma dat op de toenmalige BRT werd uitgezonden kregen kleuters spelenderwijs beelden van bewegende, kleurrijke figuren te zien. De Belgische regisseur Kurt Augustyns, bekend van zijn werk voor Soulwax (Part Of The Weekend Never Dies en Radio Soulwax) gebruikt beelden uit het programma om de videoclip voor Digitalisms nieuwe single Falling op te leuken.

De VRT kreeg echter geen officiële aanvraag tot toestemming binnen voor het gebruik van deze beelden en heeft nu beslist om Jens Moelle en Ismail Tuefekci een minnelijke schikking aan te bieden. Of de Duitsers hierop zullen ingaan is nog niet bekend, maar gelukkig blijft de videoclip nog steeds beschikbaar op YouTube

1 reactieop"Digitalism in de problemen door clip met beelden Tik Tak"

afbeelding van Ben Moens

Door Ben Moens op 21 juli, 2012 - 00:55

genious