Fatboy Slim bouwt feestje in de cinema

Door fosco13 |
Geplaatst op 26/07/2012

De Britse superster-dj Fatboy Slim bouwde ook in 2012 naar jaarlijkse gewoonte een groot feest in zijn thuishaven Brighton. Begin juni speelde hij er in het plaatselijke voetbalstadion voor 40 000 fans een dj-set die gedurende twee avonden ook werd gefilmd. Uit die beelden is Live From The Big Beach Bootique gedistilleerd, de concertfilm die op 31 augustus wereldwijd in de bioscopen wordt gespeeld.

Norman Cook, zoals de ondertussen bijna 50 geworden dj echt heet, geniet al sinds de jaren 90 van wereldfaam onder zijn alias Fatboy Slim. Ook de feestjes die hij op het strand van zijn thuisstad Brighton gaf, werden snel legendarisch. Op de tweede editie verzamelden zelfs meer dan 250 000 bezoekers, een overcapaciteit die uiteindelijk tot ellenlange verkeersopstoppingen en een dode leidde. 

Hoewel hij al producer al enkele jaren niets meer van zich liet horen, laste hij tijdens zijn grote tournee in 2008, opnieuw een stop in Brighton in voor de vierde editie van de Brighton Beach Boutique. De voorbije jaren kroop Fatboy Slim opnieuw enkele keren de studio in -tussen zijn opnames in een ontwenningskliniek door- maar dan vooral om samen te werken met David Byrne, zanger van The Talking Heads, onder de noemer The BPA (Brighton Port Authority).

Dit jaar besliste de maker van hits als Right Here, Right Now, The Rockafeller Skank en Praise You om opnieuw een editie, de vijfde al ondertussen, van zijn feest in Brighton te organiseren. Live From The Big Beach Bootique is de uitloper van de twee concerten die hij begin juni hield in het Amex Stadion in Cooks thuisbasis Brighton. De dj draaide daar met zijn dj-booth voor een gigantisch scherm en alles werd gefilmd.

De gelijknamige concertfilm zal op 31 augustus wereldwijd worden vertoond, maar voorlopig doet nog geen Belgische bioscoop mee. De volledige lijst valt te bekijken op de website van Fatboy Slim en de bovenstaande clip is de veelbelovende trailer van het project!