Subscape gaat door weer en wind

Door Maxim Caby |
Geplaatst op 07/08/2012

Subscape is helemaal terug met een verbluffend nieuw concept op Dub Police. Hij zal vier singles uitbrengen die de vier elementen muzikaal uitbeelden. De eerste single, Kick The Flow, is een metafoor voor wind. Het geheel van de vier elementen valt uiteindelijk onder een gemeenschappelijke noemer: Elements EP.

Subscape is een grote meneer in de dubstepwereld en brengt voor het eerst sinds zijn Universal EP terug eigen werk uit bij Dub Police. Dit is het label van niemand minder dan Caspa.

Zijn nieuwste single Kick The Flow maakt deel uit van een innoverend concept zoals alleen Subscape het zou kunnen bedenken. Hij zal vier singles uitbrengen, telkens met een videoclip, die elk over een ander element zullen gaan. Het eerste element dat Subscape met zijn grote fantasie heeft bewerkt is: wind.

Kick The Flow is niet meteen alledaagse dubstep. De muziek toont de veelzijdigheid van Subscape als producer aan. Deze keer zet de Brit zich alweer op de kaart met een slim uitgedacht patroon van beats en wobbles. Iets meer naar de brostep toe, maar dat is zeker geen slecht nieuws.

De video die het nummer vergezelt is minstens even goed uitgedacht. De clip is volledig in zwart-wit met uitzondering van een lichtblauwe tint die meermaals terugkeert. Een jonge vrouw wandelt een kamer binnen waarna een storm allerlei blaadjes doet opwaaien. Bij het einde van dit natuurfenomeen valt alles terug in de plooi.

De video is gemaakt door Aaron Shrimpton en bedacht door Gary J en Stephanie BV, twee mensen van Submerged Music. Dit is een samenraapsel van drie dubstepcollectieven, waaronder Dub Police.

Na deze wonderbaarlijke trip met het eerste element, is het wachten op de drie andere elementen: aarde, vuur en water. Wanneer de vier delen op ons losgelaten zijn, is de vervolmaking van deze Elements EP bereikt.