Rudimental geeft levensles met bmx-kampioen

Door Maxim Caby |
Geplaatst op 07/04/2013

Rudimental is big business en iedereen zal het geweten hebben! Na hun eerste drie succesvolle singles Hell Could Freeze, Feel The Love en Not Giving In staan ze er terug met een ontroerende videoclip voor nieuwe single Waiting All Night. Daarin komt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse bmx-kampioen Kurt Yaeger, die ondanks een prothese toch opnieuw kan fietsen, aan bod.

De groep Rudimental bestaat uit Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor and DJ Locksmith, een kwartet uit Engeland. Ze veroverden onlangs het hart van velen met het nummer Feel The Love waarvoor ze samenwerkten met John Newman. Het nummer sloeg in als een bom en zorgde ervoor dat veel mensen die voordien nooit van drum ‘n’ bass gehoord hadden, tot het genre werden aangetrokken. Een tijdje later deden ze het nog eens over, alweer in samenwerking met John Newman en Alex Clare, met het instant feel-goodnummer Not Giving In.

Rudimental zocht het iets dichter bij huis voor hun volgende single, Waiting All Night, waarin de Britse zangeres Ella Eyre de stempartijen verzorgt. Deze keer draait de videoclip rond een bmx-kampioen. De in San Francisco geboren Kurt Yaeger verloor in een ongeval zijn been, waardoor hij zijn droom om bmx'er in duigen zag vallen. Toch kwam de jongeman er met de hulp van zijn vrienden -die net zoals Kurt ook zelf acteren in de clip- er bovenop en kon hij weer fietsen als nooit te voren dankzij een prothese. Regisseur Nez Savaşkan verfilmde dit opmerkelijke verhaal op de drum ‘n’ bassdeunen van Rudimental.

Rudimentals album Home zal op 29 april in de winkelrekken te vinden zijn en bevat naast de voorgaande singles ook samenwerkingen met onder andere John NewmanAngel Haze en Emili Sandé. De groep speelt in mei ook nog in de AB en deze zomer op Rock Werchter. Beluister al enkele nummers uit het album hieronder: