×

Waarschuwingsbericht

Om deel te nemen aan wedstrijden moet je inloggen of je registreren.

Win een duoticket voor Parsidance @ Rumbeke (18/04)

Op 18 april 2015 gaat de derde editie van Parsidance door in Rumbeke met dit jaar enkele internationale artiesten op de line-up. Het festival groeide in geen tijd uit tot een gevestigde waarde en opent in West-Vlaanderen het dancefestivalseizoen. Wil je er ook bij zijn? Waag dan hier je kans om een duoticket te winnen!

Een festival, op poten gezet door een jeugdbeweging en vervolgens binnen de kortste keren uitgroeit tot een evenement dat meer dan 1000 houseliefhebbers kan bekoren, staffe kost! Dit jaar wisten ze opnieuw een evenwichtige mix van eigen talent alsook namen met internationale allures te strikken. Zo kan je onder meer de Duitse Pretty Pink en Nederlander Kav Verhouzer aan het werk zien, maar ook acts als Hafid & Maté, Audiophonic en CoolMan. We schotelden organisator en dj Tim De Bree enkele vraagjes voor.

FUZZ - Hoe ontstond Parsidance?

TDB: Vroeger was er Parsipop, een metal- en rockfestival op onze terreinen. Zij haalden de mosterd bij onze eigen naam Scouts Parsifal Rumbeke. In 2013 besloten we een housefestival op poten te zetten. Voor ons was het dus logisch om de naam verder te zetten, maar dan als Parsidance. Van bij het begin probeerden we onze bezoekers zowel talent van eigen bodem als enkele internationale namen voor te schotelen.

FUZZ - Wie kunnen we dit jaar allemaal bezichtigen op de weide?

TDB: In de namiddag zullen enkele getalenteerde acts uit de streek hun beste platen bovenhalen. Zo zullen onder meer Maté, de bezieler van het Nächtvogels-concept en onlangs nog Fuzz Five-trustee, en CoolMan, oprichter van Butterfly Beats, ten dans spelen. Ook de Roeselaarse trots Audiophonic zal 's avonds zijn platenkennis tentoon spreiden. 

Hafid & Maté - live @ Thé Dansant

FUZZ - Kan je de headliners Pretty Pink en Kav Verhouzer even voorstellen?

TDBKav Verhouzer is een Nederlands exportproduct van hun ondertussen typische ‘happy house’ stijl, denk à la Bakermat. Op zijn verschillende kanalen haalt hij moeiteloos enkele miljoenen plays, dus je kan wel stellen dat hij een ware sensatie is. Vorig jaar hadden we De Hofnar, wat een schot in de roos was. Dus hopen we dat Kav Verhouzer dit jaar de weide eveneens in extase kan brengen. Hij brengt trouwens ook een live saxofonist mee, zeker de moeite dus!

Pretty Pink is dan weer de house- en technokoningin uit Duitsland. Ze speelt werkelijk over gans de wereld, gaande van Dubai over Berlijn tot nu dus in Rumbeke. Ik had haar enkele jaren geleden leren kennen omdat ze af en toe een geslaagde remix op haar SoundCloud-pagina post. Zo ben ik haar blijven volgen en zag ik dat ze beter en gekender werd bij het grote publiek.

FUZZ - Ben je als festival in april niet enorm afhankelijk van de weersvoorspellingen?

TDB: Inderdaad, het weer is onze grootste bedreiging. We kiezen er bewust voor om het festivalseizoen hier in de streek te openen, maar dan weet je natuurlijk dat dat de nodige risico's inhoudt. De voorbije jaren hadden we altijd geluk en ook dit jaar ziet het ernaar uit dat de weersgoden ons goedgezind zullen zijn.

FUZZ - In nauwelijks drie jaar tijd groeiden jullie enorm. Wat brengt de toekomst nog?

TDB: Een meerdaags festival lijkt me uitgesloten aangezien onze terreinen redelijk in het centrum liggen. In de toekomst hebben we de mogelijkheid om eventueel uit te breiden met extra podia, maar dat is nog toekomstmuziek en zal zeker nog niet voor volgend jaar zijn. 

Parsidance vindt plaats op 18 april aan de scoutsterreinen te Rumbeke. Tickets zijn online verkrijgbaar via de website van Parsidance aan €12 per stuk. Maar je kan ook gratis gaan in naam van Fuzz Magazine! Doe gauw mee aan onze wedstrijd en maak kans op een van onze twee duotickets!

Kav Verhouzer - Do This Together