×

Waarschuwingsbericht

Om deel te nemen aan wedstrijden moet je inloggen of je registreren.

Win een duoticket voor Sonar Sounds met Flako & Vuurwerk (31/10)

Sterkhouders in de Brugse cultuurscene als ze zijn, brielden de mensen van het Cactus Muziekcentrum dit weekend weer een heerlijke affiche bij elkaar. Niet alleen etaleert de programmatie een goed oog voor het kruim van de Belgische beat- en hiphopscene, maar ook de producer met meer nationaliteiten dan neusgaten (goed voor een identiteitscrisis als je 't ons vraagt) Flako zal de Magdalenazaal in lichterlaaie zetten op halloweenavond. 

De Duitser met Chileense roots brengt sinds een paar jaar vanuit Londen zijn producties aan de man. In maart van dit jaar verscheen zijn uitstekende en essentiële debuutalbum Natureboy. Niets zo mooi als een artiest die verschillende delen van zijn culturele identiteit weet te versmelten in iets nieuws en spannends, en dat doet Flako schijnbaar moeiteloos. Traditionele Latijns-Amerikaanse ritmes en instrumenten worden geblend met Dilla-achtig samplewerk en organische beats. Wie hem miste op Pukkelpop krijgt nu een tweede kans zoals je er zelden krijgt in het leven. Grijpen is geboden. 

De jongens van Vuurwerk hoeven we op Fuzz eigenlijk amper nog voor te stellen, zie daarvoor ons interview met de jonge wolven. Brusselaars met de ultieme grootstadsound. Remixten al Balthazar en brachten een aantal maanden geleden een single uit met Max Colombie. Konden ons live al meerdere malen uit onze ivoren toren blazen, waarvan de laatste keer op de jongste PukkelpopVerzilveren gestaag hun beloftenstatus.

YellowStraps zijn een extreem jong en even getalenteerd groepje franstalige Belgen. Ze maken weemoedige en soulvolle electronica. Ijkpunten: Ghostpoet, Beach House-gitaren, James Blake en alles daartussenin. Hun passage op Pukkelpop was op zijn zachtst gezegd wat unheimlich, maar we zijn zeker dat deze jongens een goudgele toekomst staat te wachten eens ze hun draai vinden in de wereld van het live performen. In het muziekcentrum treden ze samen op met collega Le Motel met wie ze net een album uitbrachten. Check onderstaande links voor ear- en eyecandy.

Staan verder nog op het programma om tussen de optredens door wat muzikale wandtapijten te voorzien: Mr. Comb en lokale Brugse creatieveling Fallujah van Insein Radio. 

Wij mogen voor dit evenement maar liefst vijf duotickets weggeven. We stellen voor dat u snel deelneemt, want lang zullen ze hier niet blijven liggen. Veel succes!