Waterlelie in je zwemvijver, kan dat ook? Tuinliefhebbers met een zwemvijver of waterpartij willen deze plant vaak ook in hun tuin. Niet zo vreemd, want waterlelie is prachtig om te zien en heeft een bijzondere uitstraling. In dit artikel vertellen we alles over waterlelie in je zwemvijver!
Waterlelie zorgt voor sfeer en uitstraling
Waterlelies geven een waterpartij of zwemvijver meteen een andere uitstraling. De plant is mooi om te zien en heeft bovendien ook nog eens veel functionaliteit. Waterlelies helpen bij het filteren van het water in je waterpartij of zwemvijver. Daarnaast geeft de plant ook beschutting aan kleine vissen en andere waterdiertjes die in je tuin leven. Kortom, waterlelies zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook erg functioneel.
Waterlelie in je zwemvijver: let op de watertemperatuur!
Waterlelies komen oorspronkelijk uit warmere streken en hebben een watertemperatuur nodig van minimaal 18 graden. In ons land is het water in de meeste tuinen en zwemvijvers meestal juist warm genoeg.
Waterlelie verzorgen: hoe doe je dat?
Waterlelies zijn mooie en functionele planten, maar ze vragen wel wat verzorging. Zo moet de plant elke week een beetje water en voeding krijgen. Daarnaast is het belangrijk om de bladeren regelmatig te controleren op algen en mos. Als je waterlelie goed verzorgt, zal de plant je jarenlang blijven verrassen met haar prachtige bloemen!
Is het slim om een waterlelie te houden in je zwemvijver?
Ja, waterlelies zijn perfect om te houden in je zwemvijver! Niet alleen zorgt de plant voor een mooie uitstraling, ook is waterlelie erg functioneel. Waterlelies helpen bij het filteren van het water en geven beschutting aan kleine waterdiertjes. Je zal tijdens het zwemmen enkel wat voorzichtiger moeten zijn om de plant niet te beschadigen. Maar voor de rest wordt het genieten van de waterlelie in je zwemvijver!