Onze Missie

Fuzz Magazine werd op 20 januari 2010 opgericht door Sidney Ameel, een (toen) 20-jarige muziekliefhebber uit Ieper. Vanwege zijn grote interesse in elektronische muziek wilde hij ook een bijdrage leveren aan de muziekindustrie door op regelmatige basis recente muziekinformatie aan te bieden aan de bezoekers van zijn website. Op het moment dat Sidney de website opstartte was dit ook het enige Belgisch online muziekmagazine dat over zoveel verschillende elektronische muziekstijlen berichtte.

Na enige tijd veranderde hij de alom bekende blogformule naar een meer multimediale aanpak. Op de website kwam ook plaats voor muziekvideo’s, reviews en een eigen forum. Tevens werden bezoekers meer betrokken bij het project door hun eigen Fuzz Magazine lidmaatschap (en bijhorende ruilgiften). Na een half jaar kwamen verschillende jonge en enthousiaste muziekliefhebbers het project versterken als redacteur, onder meer een aantal studenten journalistiek en Nederlands. Sidney creeërde een nieuwe lay-out en stelde een hoofdredacteur aan om de dagelijkse redactiewerking in goede banen te leiden. Dankzij de nieuwe redacteurs steeg het aantal artikels per dag en ook de bezoekersaantallen gingen in stijgende lijn.

Ondertussen is Fuzz Magazine een bekende speler geworden en kunnen we terugblikken op een aantal veelgelezen artikels, originele reviews en eigen interviews met bekende nationale en internationale dj's & producers. Onze derde compilatie in de reeks All That Fuzz is een succesverhaal, net zoals onze maandelijkse mixtapebesprekingen en labelspecials. We slagen er in om via verschillende kanalen (website, sociale media, forum, …) een groeiend publiek te bereiken dat geïnteresseerd is in een brede waaier van elektronische muziekstijlen en we zitten zeker niet stil. Verwacht in de toekomst nog meer projecten van Fuzz Magazine!

Het oorspronkelijke doel van Fuzz Magazine was om Nederlandstalige bezoekers te informeren over de elektronische muziekwereld met extra aandacht voor jonge (Belgische) artiesten en dj’s. Ondertussen berichten we hierover ook via (video-)interviews, reviews en promotie van verschillende evenementen. Een tweede doelstelling is om van Fuzz Magazine ontmoetingsplaats te maken voor iedereen die zich interesseert in elektronische muziekgenres.

Tot slot willen we ook extra aandacht geven aan minder bekende talentvolle producers en/of dj’s. Op die manier krijgen zij de kans om een groter publiek te bereiken en zich te bewijzen. We bespreken maandelijks enkele nieuwe releases, downloads of mixtapes of nodigen hen uit voor een interview.

Zolang wij blijven groeien en mogelijkheden krijgen, blijven we die benutten om bovenstaande doelstellingen zo goed mogelijk uit te voeren!

 

Als u geïnteresseerd bent in ons project en graag wilt meehelpen, kunt u ons contacteren via het contactformulier.